Hesabım
    Universal, Lego Filmlerinin Haklarını Warner Bros'dan Almak İstiyor

    Lego Movie serisiyle ile ilgili yeni gelişmeler...

    En köklü film şirketlerinden biri olan Universal Stüdyoları, Lego film serisiyle ilgili yeni bir karara vardı. Bu karara göre, rakip şirket Warner Bros'un elinde olan Lego Movie'nin hakları Universal Stüdyoları'na geçebilir. Böylece şirket, gelecekte birçok Lego filmine imza atmak istiyor gibi görünüyor.

    Lego Movie serisinin Phil Lord ve Christopher Miller yönetmenliğindeki ilk filmi 2014 yılında vizyona girmiş ve dünya çapında 468 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etmişti. İkinci film olan The Lego Batman Movie ise Chris McKay'in yönetmenliğine teslim edilmiş ve 311 milyon dolar kazanca ulaşmıştı. The Lego Movie 2'ya gelince, diğer iki film kadar yüksek gişe elde edemese de, yeterli bir miktara ulaşmayı başarmıştı. Bunun üzerine Universal harekete geçme kararı aldı. Deadline'ın haberine göre Universal, Warner Bros'a verdiği teklifin bazı maddeleri için yeşil ışık yakılmadı. Yani The Lego Movie'nin karakterlerinin hakları Warner'da kalabilir. Bunun tıpkı Disney ve Sony'nin Spider-Man üzerinde yaptığı anlaşmaya benzediği düşünülüyor. Her ne kadar filmi yapma hakkı Universal'da olsa da karakterler üzerinde Warner Bros'un dedikleri geçerli olacak.

    Son olarak geçtiğimiz Şubat ayında vizyona giren The Lego Movie 2'nun konusu şöyleydi: LEGO Filmi 2, istila altındaki şehirlerini kurtarmak için yeniden bir araya gelen kahramanların maceralarını konu ediyor. Önceki olaylar sonucunda şehrin sakinlerinin düzeni yok olmuştur. LEGO DUPLO saldırısı altındaki şehirde her şey tamir edilebileceğinden çok daha hızlı bir şekilde yerle bir olmaktadır. Yıkıntı şehrin kalıntıları arasında dolaşırken keşfedilen bir uzaylı robot ise tehlikeyi daha da arttırır. Emmet, Lucy, Batman istilacıları yenmek ve şehirlerini eski düzenli hallerine geri getirmek için zorlu bir mücadeleye girişir. Keşfedilmemiş dünyalara doğru yolculuğa çıkan ekip, bu süreçte kendi becerilerini sınayacak, cesaretlerini ve yaratıcılıklarını ortaya koyacaklardır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top