Hesabım
    Teori: "Tenet", "Inception"ın Devam Filmi mi?

    Tenet ile ilgili bir teori gündeme düştü.

    Christopher Nolan'ın yeni filmi Tenet'ten geçtiğimiz günlerde bir fragman paylaşıldı. Fragmanın ardından film tüm sinema dünyasının gündemine oturdu. Bunun en büyük nedeni ise Tenet'in fragmanına bakıldığında ağırlıklı olarak Inception esintilerinin görülmesiydi. Bir teoriye göre Tenet, Inception'ın devam halkası olabilir!

    Usta yönetmen Christopher Nolan'ın Dunkirk'ün ardından verdiği aradan sonra gelen yeni filmi Tenet, gündemde büyük bir yer işgal ediyor. Fragmanına bakıldığında konusu tam olarak anlaşılamayan ve izleyicilerini sürprizle karşı karşıya bırakacakmış gibi görünen Tenet ile ilgili bir iddia bulunuyor. Hayranların ortaya attığı teoriye göre Tenet, Inception'ın devam filmi olabilir. Fragmanda görüldüğü üzere bir araba kazasının ardından John David Washington farklı bir yerde gözlerini açıyor ve "Afterlife", yani yaşam sonrasına adımını atıyor. Başka bir sahnede Michael Caine ile onu bir yemek masasında görüyoruz. Tabii ki bir ölüm kalım meselesi söz konusu oluyor. Michael Caine'i Inception'da da izlemiştik. Mallorie Cobb'un babası olan Stephen Miles, Mallorie'nin ölümünün ardından Dominick için bir çeşit akıl danışmanı halini almıştı. Paris'te École d'Architecture'de bir profesör olan karakterin Tenet'te de karşımıza çıkabileceği göz önünde bulunduruluyor.

    Diğer yandan fragmanda Tenet ilgili çok az ipucu veriliyor. Kapalı kapılar açılıyor, ancak ardında ne olduğu gösterilmiyor. Bu nedenle sonraki fragmanda daha fazla bilgi alınabileceği düşünülüyor. Tenet'in Inception'ın devamı olabileceği teorisi bulunuyor. Ama bilindiği gibi Nolan'ın filmlerindeki estetik anlayışı genellikle sabit oluyor. Bu anlayış nedeniyle hayranların yanılma durumu da söz konusu. Filmin prodüksiyonunun 225 milyon dolar gibi dev bir bütçeyle yapıldığı biliniyor. Tenet'in oyuncu kadrosunda  Malcolm X'te karşımıza çıkan ve Love Beats Rhymes, Monsters and Men, The Old Man & The Gun gibi filmlerden Ballers dizisi ve Akademi ödüllü Karanlıkla Karşı Karşıya filminden tanıdığımız John David WashingtonThe Batman'de başrolü üstlenecek olmasıyla ve The Lighthouse'daki performansıyla beğenileri toplayan Robert PattinsonGuardians of The Galaxy 2WidowsEverestMuhteşem GatsbyCloverfield ParadoksuThe Night Manager gibi yapımlarda karşımıza çıkan yetenetli oyuncu Elizabeth Debicki; usta sinema ve tiyatro oyuncusu ve yönetmeni Kenneth Branagh; Kick-Ass, Anna Karenina, Nowhere Boy, Nocturnal Animals gibi yapımlardan tanıdığımız Aaron Taylor Johnson; Nolan'ın Batman filmlerinin Alfred'i usta oyuncu Michael CaineClemence Poesy ve Dimple Kapadia yer alıyor.

    Tenet, ülkemizdeki izleyicileriyle 17 Ağustos 2020 tarihinde sinemalarda buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top