Hesabım
    Çin'de "Ip Man" Protesto Ediliyor!

    Ip Man, ortalığı karıştırdı.

    Star Wars: The Rise of Skywalker ile aynı anda Çin'de vizyona giren Ip Man 4: Finale, Star Wars'un açılış haftasındaki gişesini geçmeyi başarmıştı. Ancak filmle ilgili olaylar yalnızca gişeyle sınırlı kalmadı. Protestocular Ip Man'i siyasi nedenlerle protesto etmek durumunda kaldı.

    Hong Kong'da ünlü aksiyon filmi Ip Man protestosu yükseliyor. Boykot çağrısında bulunulan film serisi 2008 yılında izleyicileriyle buluşmaya başlamıştı. Seride Bruce Lee'nin de hocası olan, büyük wing-chun ustası Ip Man'in hayatına odaklanıyordu. Gerçek hikayeden yola çıkan film çok beğenilince biraz gerçek, biraz fantazi devreye girdi ve devam filmleri çekilmeye başladı. Serinin dördüncü ve son filmi Ip Man 4: The Finale yine Donnie Yen önderliğinde tamamlandı ve Çin'de, Star Wars: The Rise of the Skywalker'la aynı zamanda gösterime girdi. Star Wars, Çin'de 22 milyon dolar ile açılışını yaparken, Ip Man 43 milyon dolar ile yola başladı.

    Ip Man'in Hong Kong'daki protestocular tarafından boykot edilmeye başlanmasının nedeni, oyunculardan Donnie Yen ile yapımcı Raymond Wong'un hükümete olan yakınlığı. Özellikle Danny Chan, Çin'de polis şiddetini destekler bir konumda bulunuyor. Boykotlar ve protestolar Çin'de devam ediyor.

    Ip Man 4: Final'ın konusu ise şöyle: Ip Man filminin devam halkası olan yapımda, WingChun dövüş tekniğinin ustası Ip Man, ABD’de WingChun okulu açarak yerel dövüş sanatları topluluğunu rahatsız eden öğrencisinin yanına gitmeye karar verir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top