Hesabım
    Star Wars: The Rise of Skywalker'da Rose Tico'nun Sahneleri Atılmış!

    Senarist Chris Terrio, olay yaratan karakter Rose Tico hakkında açıklama yaptı.

    Star Wars: The Rise of Skywalker ile tam dokuz filmden oluşan Skywalker efsanesinin sonuna gelindi. Ancak nasıl gelindi? J.J. Abrams yönetmenliğindeki Skywalker'ın Yükselişi filmi, neredeyse yapılan her seçimle olay yarattı. Sosyal medyanın gündeminde bulunan en belirgin olaylardan biri ise Rose Tico'nun hakettiği kadar ekranda yer alamaması. Şimdi ise filmin senaristlerinden Chris Terrio, konu hakkında açıklama yaptı.

    Star Wars: The Rise of Skywalker ile birlikte birçok Star Wars karakterine veda ediyoruz. Öncelikle ilk üçlemenin yıldız oyuncuları Mark Hamill, Kylo Ren'in Han Solo'yu öldürerek evrenden çıkardığı Harrison Ford ve geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz Carrie Fisher olmak üzere Daisy Ridley, John Boyega ve Oscar Isaac'i bir daha Star Wars evreninde görmeyeceğiz gibi görünüyor. Star Wars: The Rise of Skywalker, söylenenlere göre J.J. Abrams'in The Last Jedi'ın yönetmenliğini alamadığı için o filmde ve The Rise of Skywalker'da yapmak istediklerini kapsıyor. Yani iki filmlik olaylar ve The Last Jedi telafisi, The Rise of Skywalker'a sıkıştırıldığı için hiçbir şeyi tam olarak anlatmaya zaman kalmış gibi görünmüyor. Zamanı olamayan karakterlerden biri de Rose Tico. Geçtiğimiz hafta içerisinde bu konuda sosyal medya ayaklanmış ve karakterin hakettiğinden çok daha az değer gördüğü ve çok az ekranda kaldığı konusunda tartışmalar çıkmıştı. Bunun üzerine Crazy Rich Asians'ın yönetmeni Jon M. Chu, eğer Disney gönüllü olursa Disney+ için bir Rose Tico dizisini çekebileceğini belirtmişti.

    Şimdi ise Awards Daily ile konuşan senarist Chris Terrio, konu hakkında şu sözleri sarf etti: "Her şeyden önce J.J. ve ben Kelly Marie Tran'e bayılıyoruz. Rose'un istediğimizden çok daha az sahneye sahip olmasının nedenlerinden biri, Carrie Fisher'ın eski çekim sahnelerini kullanmakta zorlanmamızdı. Rose'nin Leia'nın yanındaki asilerin lideri olmasını istiyorduk. Leia'yı sevdiğimiz herhangi biri olmadan yalnız bırakmak istemiyorduk. Böylece Leia ve Rose birlikte çalışmaya başladı. Süreçteki gelişmelerle birlikte, Leia ve Rose ile ilgili yazdığımız sahneler düşündüğümüz gibi gerçekçi görünmedi. Malesef o sahneler filmden çıkarıldı. Yapmak istediğimiz son şey Rose'yi oyun dışı bırakmaktı. Karakteri seviyoruz, Kelly'yi seviyoruz, bu nedenle onu galaksideki en sevdiğimiz insan olan General Leia'nın yanına bıraktık."

    Star Wars evreni, 2022 yılında hayata geçirilmeye devam edecek filmler ve Disney+'ta yer alacak The Mandalorian, Obi Wan Kenobi ve Cassian Andor dizileriyle sürdürülecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top