Hesabım
    Xavier Dolan İmzalı "Matthias & Maxime"den Fragman!

    Xavier Dolan'ın merakla beklenen yeni filminden altyazılı fragman geldi.

    Xavier Dolan'ın hem yönetip hem de başrol oyunculuğunu üstlendiği filmlerden sonuncusu olan Matthias ve Maxime'den yeni bir fragman yayınlandı. Fragmanda, bir arkadaş grubu içerisindeki iki arkadaşın birbirlerine karşı romantik bir şeyler hissetmemek ve yaşamlarını mahvetmemek için sarf ettikleri büyük çabaya tanıklık ediyoruz.

    Matthias et Maxime'in konusu ise şöyle: Matt & Max, Québec’te yaşayan bir grup gencin hikayesini konu ediyor. Filmde, 20’li yaşlarda olan gençlerin yaşadığı sorunlar, aşk, ilişkiler ve gerçek dostluk gibi kavramlara odaklanılıyor. Matthias ve Maxime, yıllar önce birlikte bir film çekmişlerdir. Bu filmde iki arkadaşın öpüşme sahnesi bulunuyordur. Bu nedenle yıllar sonra arkadaş gruplarında bu sahneler yeniden gündeme gelir ve ikilinin birbirlerine olan hisleri ortaya çıkmaya başlar. Bir LGBTQ+ filmi olarak Matthias and Maxime, geçtiğimiz yılın en çok beklenen filmleri arasında yer alıyordu. Film, Cannes Film Festivali'nde Palme d'Or ve Queer Palm kategorilerinde aday gösterilmişti. Ancak ödül sahibi olamadı.

    Xavier Dolan daha önce de Annemi Öldürdüm, Les Amours Imaginaires, Laurence Anyways, Tom Çiftlikte, Alt Tarafı Dünyanın Sonu ve Mommy filmlerine imzasını atmıştı. Ancak son olarak The Death and Life of John F Donovan filminin muhteşem bir kadrosu olmasına rağmen, film tamamen başarısız olmuş ve çok az sinemada gösterime sunulmuştu.

    Dram türündeki Matthias ve Maxime filminin oyuncu kadrosunda Dolan'ın ve Matthias rolüyle Gabriel D'Almeida Freitas'nın yanı sıra Pier-Luc FunkSamuel GauthierAntoine Pilon, Adib Alkhalidey, Anne Dorval gibi isimler yer alıyor. Matthias and Maxime'in 10 Ocak 2020'de vizyondaki yerini alması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top