Hesabım
    Palpatine'in Dönüşü Kimin Fikriydi?

    Star Wars: The Rise of Skywalker hakkında yeni detaylar...

    Star Wars: The Rise of Skywalker vizyona girdiğinden beri, tartışmalar sürüyor. Bundan birkaç ay önce ilk kez Star Wars: The Rise of Skywalker fragmanı yayınlandığında, herkes büyük bir sürprizle karşılaşmıştı. Bu sürpriz ise Anakin Skywalker'ın karanlık tarafa teslim olmasına neden olan ve aynı zamanda onun tarafından öldürülen Palpatine'di. Ancak filmin görülmesinin ardından karakterin dönüşünün mantıklı olup olmadığıyla ilgili tartışmalar çıktı. Konu hakkında senarist Chris Terrio'dan açıklama geldi. Dikkat spoiler içerir!

    Star Wars: The Rise of Skywalker ile birlikte Star Wars evreninde üçüncü kez Palpatine düşman ilan edildi. Filmin tüm geliştirme aşaması boyunca bir sır gibi saklanan bu konu hakkında Chris Terrio açıklama yaptı ve şu sözleri sarf etti: "Sonu nereye taşımak istedikleri konusunda Kathleen Kennedy ve Michelle Rejwan'ın belirli planları vardı. Hikayeyi anlatırken nokta atışı yapmamızı istedikleri konular hakkında belirli planları vardı. Bize o konularda özgürlük tanıdılar. Rey ve Ren'in bu üçlemede anahtar karakterler olduklarını biliyorduk. Ama aynı zamanda Han ve Leia'nın oğlu Kylo Ren'e kefaret ödetmenin bir yolu olamayacağını da biliyorduk. Başından beri bunu biliyorduk ve J.J. Abrams Kylo Ren'i 7. bölüme yerleştirdiği zaman karakterin içinde bir savaş vardı ve kendinden çok daha büyük bir güç tarafından yoldan çıkarılıyordu. Bu yol boyunca hatalar yaptı. J.J. ve ben onun kefaretini ödeyip kurtulmasını sağlamak için bir yol bulmak istiyorduk. Bu nedenle 8. bölümün sonu aldatıcıydı, çünkü Snoke ölmüştü."

    Terrio şu sözlerle devam etti: "O andan sonra galaksinin en kötü adamı Kylo Ren olmuştu. İyi adamların savaşabileceği karşıt bir güç olmalıydı ve laserimizi bunca zamandır tüm kötülüğün arkasında olan birine karşı tutmalıydık. O noktadan sonra ölmeyen kötülüğün peşine agresif bir şekilde düştük. Galaksideki esas kötülük olan bu karanlık ruh intikam alacağı zamanı bekliyor olacaktı. Vücudu ölmüş olan Palpatine'in varlığı bu versiyonda sabırlı ve beklemede olarak aktarıldı." Palpatine'i geri getirme fikrinin çıktığı isim olan Kathleen Kennedy, Disney bünyesindeki son üçleme projesine başlanılmasından beri LucasFilm'in başında bulunuyordu. Söylenenlere göre Kennedy, görevinden emekli olmak üzere. Yerine ise Jon Favreau'nun getirilebileceği düşünülüyor.

    Star Wars evreni, 2022 yılında hayata geçirilmeye devam edecek filmler ve Disney+'ta yer alacak The Mandalorian, Obi Wan Kenobi ve Cassian Andor dizileriyle sürdürülecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top