Hesabım
    Marvel Filmlerine Harry Potter Serisi İlham Vermiş!

    Marvel Sinematik Evreni'nin kökenine gidiyoruz...

    Büyük bir emekle inşa edilen Marvel Sinematik Evreni, başarıyla ilerlemeye devam ediyor. Son olarak Avengers: Endgame ile dördüncü evresinde geçiş yapılan evrenin nereden ilham alınarak inşa edildiği konusuna geri dönüyor ve Marvel'ın başında bulunan Kevin Feige'in sözlerine kulak veriyoruz. Feige, New York Film Akademisi'nde yaptığı açıklamaya göre, Marvel Sinematik Evreni'ni başlatmak için Harry Potter serisinden ilham almış.

    New York Film Akademisi'ne konuk olan ve sarf ettiği her söz ile gündeme oturan birçok bilgi paylaşan Kevin Feige, Marvel Sinematik Evreni'nin yapısı için Harry Potter filmlerinden ilham aldığını itiraf etti ve şu sözleri sarf etti: "Her zaman Harry Potter izleme isteğime yenik düşmüşümdür. Harry Potter kitaplarını hiç okumadım. Çocuklarım da okuyacak ve bu evreni benimseyecek kadar büyük değil. Ben de ilk kez kitaplar çıktığında okumadım. Ama her Harry Potter filmini vizyona girdikleri hafta izlemeye gittim. Gördüm, eğlendim, ama bir sonraki Harry Potter filmini görene kadar eski filmler aklıma gelmedi. Filmler o kadar iyi yapılmıştı ki her olayı takip edebiliyordum. Normal şartlarda "Bu kim?' diye sormam gerekirdi, ama sormama gerek kalmıyordu. Eğer filmleri 10'ar kez izleseydim, her kitabı okusaydım, binlerce daha önce fark etmediğim ve takdir edeceğim şey olacağına eminim. Ama bu detaylar hiçbir zaman bana gelmedi, yalnızca hikayeyi deneyimledim. Yani yönlendirmeye çalıştığımız şey, Easter Egglerin ya da göndermelerin filmin hikayesinin önüne geçmesine izin vermemekti. Bu detayların farkında olmayan insanlar 'Bu nedir? Neler oluyor?' gibi sorular sorabileceği zaman geri geçiliyoruz."

    Söylenenlere göre, Disney+'ta yayınlanacak olan Moon Knight dizisinin başrolü için Harry Potter'ın yıldızı Daniel Radcliffe de düşünülen isimler arasında bulunuyor. Henüz oyuncunun diziye katılıp katılmayacağı belli değil. Moon Knight dizisi için ancak 2022 yılında harekete geçilebilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top