Hesabım
    Todd Phillips'e Göre "Joker"in Başarısı "Batman"e Bağlı Değil!

    Yönetmen Phillips, Joker'in başarısını değerlendirdi..

    Todd Phillips imzalı, Warner Bros. yapımı Joker filmi, günümüz çizgi roman uyarlamalarından farklı olmasına rağmen çok beğenildi ve gişede de büyük bir başarı yakaladı. Dünya genelinde toplam 1 milyar doların üzerinde bir hasılat elde eden Joker, ülkemizde de son yılların en iyi yabancı film rakamlarından birini elde etti ve 2 milyona yakın kişi tarafından izlendi. Todd Phillips, bu başarının Batman mitiyle alakası olmadığını savunuyor.

    2020 yılına girdik ama Joker'in başarısı hakkındaki tartışmalar durmadı. Film, ekim ayında gösterime girdi ve hikaye anlatımıyla da izleyicileri şaşırttı. Phoenix, toplum tarafından ezilen, ciddiye alınmayan akıl hastası bir adamı oynadı. Katil ya da kötü bir adam olarak başlamasa da, film büyük ölçüde Gotham City'nin insanlarının davranışları nedeniyle bir cinnete ve isyana dönüştü. Filmi eleştirenler bile Phoenix'in performansı hakkında iyi şeyler söyledi ve Joker, 1 milyar doları geçen ilk R sınıfı film ve tüm zamanların en karlı çizgi roman uyarlaması olarak tarihe geçti. İnsanların hala film hakkında konuştuğu gerçeği, filmin ne kadar etkili olduğunu da zaten gözler önüne seriyor. Bazıları Joker'in başarısının büyük ölçüde Batman miti ve karakterin uzantısı olan ilişkilerinden kaynaklandığını söylüyor ama Todd Phillips öyle düşünmüyor.

    Todd Phillips konu hakkında, "Demek istediğim, filmde gerçekten insanlarla entegre olabildiğimiz temalar var. Hiçbirimiz R dereceli bir filmin dünya çapında, 1 milyar doların üzerinde para kazanabileceğini düşünmüyordu ama içindeki mesajlar ve anlattıklarımız izleyiciye kesinlikle ulaştı. Scott Silver ve ben filmi yazarken yapmak istediğimiz şey, çizgi roman dünyasına anlamlı bir şey katmaktı. Biz filmi yazmaya başladığımızda ve sonrasında ülkede olanlar filmin değerini de artırdı. Yapmak istediğimiz şey kendiliğinden senaryoyla paralel bir hal aldı. Tüm bunların, bence Batman'le bir alakası yok." açıklamasında bulundu.

    Phillips'e göre Batmen değil insanların kurduğu bağlar filmi bu kadar başarılı yaptı. Arthur Fleck'e kaba davranan Gotham insanları ve onun öfkesi, birçok insanın içindeki öfkeyi de açığa çıkardı. Bakalım devam filmi gelecek ve bir diğer tartışma olan Joker'in bambaşka bir karakter olup olmadığı sorusunun cevabını alabilecek miyiz?...

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top