Hesabım
    Marvel'ın Gelecek Filmlerdeki LGBTQ+ Karakterlere İlgili Planları Neler?

    Bir süre önce LGBTQ+ karakterlere yer verileceği söylenmişti.

    Marvel Sinematik Evreni, uzun süredir kapalı görüşlülüğü nedeniyle izleyici ve eleştirmenler tarafından eleştirilere maruz kalıyordu. Üçüncü evresi sona eren Marvel için verilen karara göre, dördüncü evrede LGBTQ+ karakterlere yer verilecek ve filmlerde tektipleşmeye gidilmeyeceği söylenmişti. Aslında Marvel'ın başında bulunan Kevin Feige konuyla ilgili bir süre önce açıklama yapmıştı.

    Kevin Feige geçtiğimiz günlerde katılım sağladığı New York Film Akademisi'nde gelen Marvel Sinematik Evreni'ne daha fazla LGBTQ+ karakteri, özellikle de trans karakterleri getirip getirmeyecekleri sorusuna, kesinlikle getirecekleri cevabını vermişti: "Çok yakında. Şimdilerde çektiğimiz bir filmde yer alacak." Ancak Feige'in aslında filmlerde bir trans karakterin yer alacak olmasını değil, bir LGBTQ+ karakterin yer alacak olmasını onayladığı ortaya çıktı. Variety'nin özel haberine göre Feige, Good Morning America programına katılmış ve Eternals'da bir gay karaktere yer verileceğini şöyle açıklamıştı: "Evli olacak ve bir ailesi olacak. Bu yalnızca onun kişiliğinin bir parçası."

    Yapılan tahminler bu karakterin Eternals'da The Bodyguard, Game of Thrones, Rocketman gibi filmlerin yıldızı Richard Madden'ın canlandıracağı Ikaris olacağı üzerine. Çizgi romanlara göre Eternals halkı, insanları, humanoid ırkı Deviant'lara karşı savunmak için Dünya'ya gönderilen ölümsüz ve çok güçlü bir insan türü. Kozmik varlıklar olan Celestials, insanlar üzerinde deneyler yaparlar. Genetikleri değiştirilen insanlar yaratan Celestials'ı konu edinen çizgi romanlarda bu insanlar hem süper güçlere sahiplerdir, hem de yarı ölümsüzlerdir. Ayrıca vahşi bir ırk olan Deviants'ı da yaratmış bulunan Celestials, insanlık tarihinin arka planında yer alan iki ırk yaratmış olur. Eternals ve Deviants, tarih boyunca birbirleriyle çatışma içinde olacaklardır... Ikaris karakteri ise Eternals'ın en yaşlı karakterlerinden biri olarak tanınıyor. 20.000 yaşlarında olan Ikaris, zihin okuma, uçma gibi özelliklere sahip.

    Marvel Sinematik Evreni'nde ilk kez yer alan trans oyuncu, Spider-Man: Far From Home kadrosunda bulunan Zach Barack olmuştu. Ufak bir rolü bulunan Barack'ın Marvel'da yer alması yine de izleyicileri mutlu etmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top