Hesabım
    Disney+, Bazı Filmleri Yayından Kaldırmaya Başladı

    Disney+, bazı filmleri sessizce yayından kaldırıyor.

    Disney şirketinin büyüme planlarının devasa bir parçası olan Disney+ dijital streaming platformu, Kasım ayı içerisinde açılışını yapmıştı. Bunun ardından platform neredeyse mükemmel bir film seçkisiyle izleyici karşısına çıktı. Ancak şimdilerde sessizce bazı filmleri yayından kaldırmaya başladı. İzleyicilerin bunu fark etmesi zaman almadı.

    The Mandalorian sayesinde 10 milyon kadar kullanıcıyı çeken Disney+, Netflix'ten izleyici çalmaya başlamasıyla bir süredir gündemde bulunuyor. Ancak Disney+, yürüttüğü yayın politikasını izleyicileriyle paylaşmıyor. Daha önce de birçok kez Netflix gibi dijital streaming platformlarının, bünyelerinde yer alan filmleri süreli olarak yayına soktukları görülmüştü. Çünkü filmlerin hakları farklı şirketlere ait oluyor, anlaşmalar ancak süreli olarak yapılabiliyorduç Disney+'ın, hakları Disney'de olmasına rağmen birçok filmi yayından kaldırdığı görülmeye başlandı. Bu filmler arasında, yeniden uyarlanacağı bilinen ünlü Noel filmi serisi Home Alone'un yanı sıra Garfield: A Tale of Two Kitties, The Sandlot, Doctor Dolittle, The Wonderful World of Disney: Magical Holiday Celebration, Never Been Kissed, ve Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides filmleri bulunuyor. Henüz Home Alone yayından kaldırılmadı, ancak kaldırılacağı açıklandı.

    Disney, bu konuda bir sözcü aracılığıyla açıklama yaptı ve filmlerin telif hakları anlaşmalarının bittiği ifade etti. Ancak bazı filmlerin, yeniden anlaşma sağlanarak platforma dönüş yapacağı duyuruldu. Disney+ ileride WandaVision, Hawkeye, Loki, The Falcon and The Winter Soldier, Obi Wan Kenobi dizisi, Cassian Andor dizisi gibi orijinal yapımlara da yer verecek. Şimdilik Disney+'ta The MandalorianLady and The Tramp, Togo gibi popüler orijinal yapımlar bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top