Hesabım
    "Frozen II" Tarihe Geçti!

    Frozen'ın devam filminden gişe rekoru..

    Son yıllar tüm dünya genelinde kırılan gişe rekorlarına bir yenisi daha eklendi ve Disney’in “Frozen 2” filmi resmi olarak tarihteki en yüksek hasılat yapan animasyon filmi oldu.

    Global gişede 1.325 milyar dolar hasılat elde edildi ve daha önce bu unvana sahip olan “Frozen” ve “Incredibles 2” filmlerini geride bıraktı. Jon Favreau’nun “The Lion King”i 2019 yılında tamamen bilgisayar tarafından üretilip 1.65 milyar dolar kazanmış olsa da, animasyon kadar live-action olarak da değerlendiriyor. Frozen II'nin kazandığı bu başarı sonrası, en çok izlenen ilk üç animasyon da Disney yapımı olarak kayıtlara geçti.

    2013 orijinli filmin devamı olan “Frozen 2”, Disney'in “Avengers: Endgame” (2.79 milyar $) ve “The Lion King” (1.65 milyar $) sonrasında 2019'un üçüncü büyük filmi oldu. ABD'de “Frozen 2” 449 milyon dolar hasılat topladı ve yedi hafta boyunca ilk beşten düşmedi. Denizaşırı ülkelerde ise aile dostu film bugüne kadar 875,4 milyon dolar hasılat getirdi.

    Jennifer Lee ve Chris Buck yine yönetmen koltuğunu paylaşıyorlar. Bu macerada Anna, Elsa, Kristoff, Olaf ve Sven büyülü bir araziye bağlı ormana seyahat etmek için Arendelle'den ayrılırlar. Yola çıkma amaçları, krallığı kurtarmak için Elsa'nın güçlerinin kökenini bulmaktır. 

    “Frozen 2”, Disney’in, 2019 yılında 1 milyar dolar hasılata ulaşan altıncı film oldu ve “Star Wars: The Rise of Skywalker” yakında yedinci film olacak gibi görünüyor. Bu, bir yıl içinde tek bir stüdyodan en fazla milyar doları geçen filmler serisini de beraberinde getirdi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top