Hesabım
    39. İstanbul Film Festivali Sinema Ödülleri Kimlere Verilecek?

    39. İstanbul Film Festivali için hazırlıklar başladı.

    Bu yıl 39. kez gerçekleştirilecek olan İstanbul Film Festivali'nin Sinema Onur Ödülleri'nin kimlere takdim edileceği resmi olarak açıklandı. İstanbul Film Festivali açılış töreninde verilecek olan Sinema Onur Ödülleri'nin sahipleri Hümeyra ve Birsen Kaya'ya aitken, Sinema Emek Ödülü'nün sahibi Seher Karabol'un olacak.

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan İstanbul Film Festivali'nin Onur ve Emek Ödülleri'nin hangi sanatçılara verileceği duyuruldu. İKSV tarafından hayata geçirilen festivalde Sinema Onur Ödülü, hem müzik hem de oyunculuk kariyeriyle Türkiye Sineması ve televizyonlarında kendine önemli bir yer edinen Hümeyra ile sinemamızın ilk kadın yönetmen ve senaristlerinden biri olan Birsen Kaya'ya verilecek. Vedat Türkali, Ülkü Erakalın, Agâh Özgüç, Halit Refiğ, Yılmaz Güney, Yılmaz Köksal gibi önemli isimlerle birlikte çalışan Birsen Kaya, Killing Ölüm Saçıyor (1971), Vur Kır Geç (1972) ve Hedefte Beş Adam (1972) gibi filmlerin yönetmen koltuğunda bulunuyor. Usta sanatçı Hümeyra ise Kırık Bir Aşk Hikâyesi (Ömer Kavur), Mine (Atıf Yılmaz), Bir Kadının Anatomisi (Yavuz Özkan), 80. Adım (Tomris Giritlioğlu) gibi filmlerle bir yıldız haline gelmiş ve Türkiye Sineması için birçok işe imza atmıştır.

    Sinema Emek Ödülü'nün sahibi olacak olan Seher Karabol'u, sinema sanatının gelişmesi ve ülkemiz sinemasının uluslararası alanda tanıtılması konusunda büyük mücadeleler veren bir emekçi olarak tanıyoruz. Onat Kutlar ile birlikte yürüttüğü çalışma neticesinde Türk Sinematek Derneği’nde Polonya, Çek, Macar, Bulgar ve Romen filmleri sansürsüz olarak izleyicileriyle buluşmuştur. Ülkemizde çizgi film yapımının gelişmesine de katkıda bulunan Karabol, sinema salonu olmayan özellikle üniversitelerin bulunduğu kentlerde sinema salonları açarak genç sinema izleyicilerinin yetişmesine katkı sağlamıştır.

    39. İstanbul Film Festivali, bu yıl 10 Nisan - 21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top