Hesabım
    Jeremy Irons, Berlin Film Festivali Jüri Başkanı Oldu!

    Berlinale 2020'den detaylar gelmeye başlıyor...

    Mark Seliger/NBC

    70. Berlin Film Festivali'nin jüri başkanlığı görevini kimin üstleneceği resmi olarak açıklandı. Bu isim ise son olarak Watchmen'de izlediğimiz başarılı oyuncu Jeremy Irons oldu. Almanya'nın en önemli festivali olan Berlinale için hazırlıklar hızla devam ediyor.

    Dead Ringers, Batman v Superman, The Borgias, The Hollow Crown, Inland EmpireThe Kingdom of Heaven gibi yapımların usta oyuncusu Jeremy Irons, 70. Berlin Film Festivali'nin uluslararası yarışmasında jüri başkanı koltuğuna oturacak. Irons, ilk olarak Berlin Film Festivali'ne 2011 yılında Margin Call filmiyle adım atmıştı. Irons, jüri başkanı olarak seçilmesiyle ilgili şu sözleri sarf etti: " Uzun zamandır takdir ettiğim ve katılmaktan zevk aldığım bir festival olan Berlinale'de Uluslararası Jüri Başkanı rolünü üstlenmem konusunda mutluluk ve önemsiz sayılamayacak kadar onur duyuyorum."

    Berlinale'in Artistik Direktörü Carlo Chatrian ise şu sözleri ekledi: "Hem bir sanatçı olarak hem de bir vatandaş olarak yeteneği ve seçimleri onu 70. Berlinale'in jüri başkanı olarak ağırlamam konusunda gurur duymamı sağlıyor." Irons bilindiği üzere 1991 yılında Reversal of Fortune filmiyle Oscar Ödülü'nün sahibi olmuştu. Ayrıca Golden Globe ve Emmy ödüllerinin de sahibi olduğu biliniyor. Geçtiğimiz yıl Berlinale'in jüri başkanlığını Fransız oyuncu Juliette Binoche üstlenmişti.

    Bu yıl Berlin Film Festivali 20 Şubat ile 1 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top