Hesabım
    Deepfake İle "The Irishman" Karakterleri Yeniden Gençleştirildi

    Deepfake sanatçıları, The Irishman'e el attı.

    Martin Scorsese'nin imzasını attığı "The Irishman" ile ilgili özel efekt tartışmaları sürüyor. İzleyiciler ve eleştirmenler, filmde kullanılan oyuncu gençleştirme efektlerinin oldukça kötü olmasından yakınıyordu. Deepfake isimli ücretsiz uygulama üzerinden tasarım yapan sanatçılar ise, The Irishman'in o sahnelerini yeniden elden geçirdi.

    The Irishman, Martin Scorsese'nin özel efektlere en çok para harcadığı filmi olarak biliniyor. Filmde, şimdilerde 76 yaşında olan Robert De Niro ve Joe Pesci ile 79 yaşındaki Al Pacino'nun gençleştirilmesi ve 40'lı yaşlarda gösterilmesi gerekiyordu. Ancak tasarımcıların bu konuda çok da başarılı olamadıkları görüldü. Özellikle de Frank Sheeran, bilgisayar oyunundan fırlamış gibi görünüyordu. Birkaç ay önce gündeme damgasını vuran Deepfake isimli yazılım bu kez The Irishman üzerinde kullanıldı. Videoya bakıldığında Netflix, özel efektlere milyonlarca dolar harcama yaparken, Deepfake'in tamamen ücretsiz bir program olmasına rağmen Netflix'ten daha iyi bir iş çıkardığı görülüyor.

    Golden Globe ve BAFTA adaylıkları bulunan The Irishman'in konusu ise şöyle: The Irishman, bir mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanıyor. II. Dünya Savaşı'nda görev almış eski bir asker olan Frank Sheeran, yıllar boyu Bufalino suç örgütü için çalışmıştır. Birçok ünlü isim için dolandırıcılık, tetikçilik yapan ve ‘İrlandalı’ lakabı ile anılan Sheeran, aynı zamanda işçi sendikası memurudur. Frank Sheeran’ın hayatından kesitlerin sunulduğu filmde, Amerikan tarihinin en gizemli suç olaylarından biri olan işçi lideri Jimmy Hoffa'nın ortadan kayboluşuna da değiniliyor. Şimdilerde New York, Manhattan'da bulunan Dolby Soho'da Netflix'in filmle ilgili bir sergi açtığı biliniyor. Film, Netflix'te izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top