Hesabım
    92. Akademi Ödülleri'ne Aday Olamayan İddialı Filmler ve Oyuncular!

    Açıklanan adaylar içinde yer almayan sürpriz yapımlar hangileri?..

    92. Akademi Ödülleri, nam-ı diğer Oscar için adaylar açıklandı. Kazananların 9 Şubat 2020 gecesi belli olacağı ödül töreni öncesi adaylık tartışmaları başladı. Açıklanan listede Joker filmi tam 11 adaylıkla lider durumda bulunuyor.

    Joker'in hemen ardından üç büyük film 10'ar adaylıkla geliyor: The Irishman1917 ve Once Upon a Time in Hollywood. Bu filmlerin adaylıklarında büyük bir sürpriz yok. Belki, beklenen bir durum olmasına rağmen Robert De Niro'ya da bir adaylık gelebilirdi ya da Once Upon a Time in Hollywood, kurgu kategorisinde de aday olabilirdi. Bunun dışında sürpriz diyebileceğimiz, dışarıda kalan film ve isimler, diğer yıllar kadar sert değildi ama yine de şaşırtan yapımlar oldu.

    İlk sürprizlerden biri yardımcı kadın oyuncu dalında yaşandı. Jennifer Lopez'in Hustlers'la adaylığına kesin gözüyle bakılıyordu ama son anda Clint Eastwood'un Richard Jewell filmiyle Kathy Bates oraya dahil oldu ve Lopez'i dışarıda bıraktı. Kadınlarda bir sürpriz de en iyi kadın oyuncu kategorisinde yaşandı ve her listede kendine yer bulan Lupita Nyong'o adaylık alamadı. Cynthia Erivo'nun ilk beşe girmesi, Nyong'o için adaylık alamama anlamına geldi.

    Animasyon dalında sürpriz yapmak Akademi için artık bir gelenek haline geldi. Lego Movie aday olamadığında yaşanan şokun bir benzeri bu yıl Frozen II için yaşandı. Bırakın adaylığı, ödülü alması bile beklenen Frozen II, listenin dışında kaldı. Burada da Netflix'in iki filmi birden listeye sokması sürprizi hazırlayan en önemli etken oldu. 

    Büyük sürprizlerden biri de Uncut Gems'in hiçbir adaylık alamaması oldu. Yılın en çok sevilen filmlerinden olan Uncut Gems'in en azından 2-3 adaylık alabileceği ve Adam Sandler'ın aday olabileceği konuşuluyordu. Sandler belki biraz fazla yüksek bir beklentiydi ama filmin sıfır çekmesini de kimse beklemiyordu. Aynı şekilde Eddie Murphy ve Dolemite is My Name'in de aday olma ihtimali konuşuluyordu ama beklenen sonuç çıkmadı.. Süpriz diyeceğimiz son film ise The Farewell. Sezonun başından beri ödül toplayan ve Oscar tahminlerinde hep üst sıralarda bulunan film Akademi tarafından görülmedi. Awkwafina'nın Altın Küre'yi de alması biraz umutlandırmıştı ama sonuç hayal kırıklığı oldu.

    Bakalım ödülleri kimler kazanacak. Bunun cevabını, 9 Şubat 2020'de, pazarı pazartesiye bağlayan gece öğreneceğiz.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top