Hesabım
    Tarantino'dan "Star Trek" Hakkında Yeni Açıklama

    Tarantino bu kez net konuştu..

    Son açıklamaya bakarsak, Quentin Tarantino’dan bir Star Trek filmi izleyemeyeceğiz gibi görünüyor. Aralık 2017'de, Tarantino'nun, yapımcı J.J.Abrams'a bir Star Trek filmi için orijinal bir fikir sunduğu ortaya çıktı ve ikili resmi olarak bu fikri Tarantino'nun yönetebileceği potansiyel bir filme dönüştürüyorlardı.

    Mark L. Smith (The Revenant), Tarantino'nun hikayesine dayanan bir senaryo yazmaya karar verirken, usta yönetmen Once Upon a Time in Hollywood filmine odaklandı ve Hollywood tamamlandığında Trek'e geri döneceğini söyledi. Son gelişmelere ve oluşan atmosfere bakılırsa Tarantino filmi yönetemeyecek gibi duruyor ama Paramount'un bunu yapmasını umuyor. Konu hakkında konuşan Tarantino şu sözleri sarf etti: “Sanırım o filmi çekebilirler ama yöneteceğimi sanmıyorum. Bence iyi fikir ve kesinlikle bunu yapmalılar. Projeye yine de dahil olmaktan ve senaryo için taslak notlarımı aktarmaktan mutluluk duyacağım.”

    Tarantino fikir hakkında bir açıklama yapmadı ama bu onun her zamanki tarzı. Birçok film ve proje hakkında taslaklar hazırlayan ve orijinal fikirler geliştiren Tarantino, projelerin çoğundan son aşama çekildi. Bu kez, yönetmenlik yapamayacak olsa bile fikrini aktarabileceğini biliyoruz ve bu kadarı bile heyecan verici duruyor. Tarantino, bir film daha çekip yönetmenlik kariyerini sonlandırmayı düşünüyor ve bu final, Star Trek'le olmayacak.

    Abrams, 2009 yılındaki Star Trek filmini yönetti ve dünya çapında 385 milyon dolarla başlangıç için iyi bir hasılat elde etti. Daha sonra dünya çapında 467 milyon dolara ulaşan  Star Trek Into Darkness'ı da yönetti. Paramount seriyi Star Wars veya Fast & Furious gibi milyar dolarlık bir film haline dönüştürmek istiyordu, bu yüzden üçüncü film Star Trek Beyond için Fast & Furious'tan Justin Lin'e projeyi teslim ettiler. Üçüncü film, 2016'da gösterime girdi ve dünya çapında toplanan hasılat 343 milyon dolara düştü. Bu sebeple yapımcılar, Taratino'nun filmi yönetmesini ve bambaşka bir tarzla izleyiciyi çekmeyi düşündüler ama bahsettiğimiz üzere bu artık mucizevi bir ihtimal olarak görülüyor.

    Bakalım Star Trek macerası nasıl gelişecek ve Tarantino'nun fikri hayat bulacak mı? Bu cevaptan önce, muhtemelen Tarantino'nun birkaç Oscar alışını izleyeceğiz gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top