Hesabım
    Oscar Adaylıklarının Ardından "Joker" Sinemalara Dönüyor

    Warner Bros, Joker'ı yeniden gösterime sokuyor.

    Geçtiğimiz günlerde açıklanan Akademi Ödülleri adaylıklarında tam 11 kategoride aday gösterilen çizgi roman uyarlaması Joker, Warner Bros'un talimatlarıyla yeniden vizyona girecek gibi görünüyor. 1 milyar doların üzerinde gişe hasılatı elde eden Joker, bir haftalığına sinemalara dönüş yapıyor.

    DC çizgi romanlarının en sevilen kötü karakteri diyebileceğimiz Joker'ı geçtiğimiz yıl içerisinde beyaz perdede görme imkanı yakalamıştık. Ancak içerdiği şiddet ögeleri nedeniyle film, Aurora mağdurları ve Amerikan ordusu tarafından tepki görmüş, izleyicilere uyarı yapılmıştı. Tüm bunlara rağmen film, sinemaseverler tarafından tam puan aldı. Her ne kadar eleştirmenler Joker konusunda hemfikir olmasalar da film, Akademi Ödülleri'nde 11 adaylığın sahibi oldu. Şimdi ise Warner Bros bir kez daha filmi vizyona sokuyor. Filmin Bluray ve DVD'si çıkmasına rağmen sınırlı sayıda sinemada, film bir kez daha izleyicileriyle buluşacak. Warner Bros'tan bu konuda şu açıklama geldi: "Ödül sezonunda tanınmasının bir sonucu olarak Joker'a olan ilginin devam etmesiyle birlikte izleyicilere ilk kez ya da ikinci kez büyük ekranda görme şansını vermek istedik."

    Joker'ın konusu şöyleydi: Joker, başarısız bir komedyen olan Arthur Fleck'in hayatına odaklanıyor. Toplum tarafından dışlanan bir adam olan Arthur, hayatta yapayalnızdır. Sürekli bir bağ kurma arayışında olan Arthur, yaşamını taktığı iki maske ile geçirir. Gündüzleri, geçimini sağlamak için palyaço maskesini yüzüne takan Arthur, geceleri ise asla üzerinden silip atamayacağı bir maske takar. Babasız büyüyen Arthur’u en yakın arkadaşı olan annesi Happy adıyla çağırır. Bu lakap, Arthur’un içindeki acıyı gizlemesine yardımcı olur. Ancak maruz kaldığı zorbalıklar, onun gitgide toluma aykırı bir adam haline gelmesine neden olur. Yavaş yavaş psikolojik olarak tekinsiz sulara yelken açılan Arthur, bir süre sonra kendisini Gotham Şehri’nde suç ve kaosun içinde bulur. Arthur, zamanla kendi kimliğinden uzaklaşıp Joker karakterine bürünür.

    Joker, geçtiğimiz hafta sonu Golden Globe'dan En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Orijinal Müzik ödüllerine layık görülmüştü. Film, Akademi adaylıklarının yanı sıra BAFTA Ödülleri'nde de birçok adaylık aldı. Joker'ın ülkemizde yeniden vizyona girip girmeyeceği bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top