Hesabım
    Aladdin Senaristinden "Toto" Animasyon Müzikal Filmi Geliyor!

    Warner Animasyon altında Toto, sinemaya aktarılıyor.

    Warner Animation şirketi, "Toto: The Dog-Gone Amazing Story of the Wizard of Oz"un beyaz perdeye aktarılması için hazırlıklara başladı. Bunun için ilk aşama da Aladdin filminin senaristi John August ile Toto'yu sinemaya uyarlaması için anlaşma imzalamak oldu.

    Dünya çapında 1 milyar doların üzerinde gişe hasılatı yapan Aladdin'in yanı sıra Big Fish, Charlie and The Chocolate Factory, FrankenweenieCharlie'nin Melekleri serisi gibi yapımlarda imzası bulunan John August'un yeni projesi "Toto: The Dog-Gone Amazing Story of the Wizard of Oz" oldu. Warner Animation, August ile Toto'yu müzikal bir animasyona dönüştürmesi için anlaştı. Filmin yapımcılığı için ise şimdilik The Lego Batman Movie, The Internship, Dr. Ken gibi yapımlardan tanıdığımız Jared Stern ile anlaşma yapıldı.

    Kitap, Oz Büyücüsü'ndeki Dorothy karakterinin köpeği Toto'nun hikayesine odaklanıyor. Michael Morgurpo'nun yazarı olduğu kitapta Wizard of Oz'da yaşanan tüm olaylar birer birer Toto'nun gözünden anlatılır. Bu durumda filmin konusu Oz Büyücüsü ile aynı olsa da, bir köpeğin gözünden hikayeyi izlemek farklı bir deneyim kazandıracak gibi görünüyor. Filmde yine klasik karakterler olan Dorothy, Oz Büyücüsü, Teneke Adam, Korkuluk, Korkak Aslan'a yer verilecek gibi görünüyor. Orijinal hikaye, Dorothy'nin Kansas'ta bir çiftlikte kendi halinde yaşıyor olmasıyla başlıyordu. Ancak kötü bir kasırga çiftliği vuruyor ve evi de beraberinde sürükleyerek Dorothy ve Toto'yu bilinmez diyarlara götürüyordu.

    Ayrıca August, Arlo Finch in the Valley of Fire, Arlo Finch in the Lake of the Moon ve Arlo Finch in the Kingdom of Shadows kitap üçlemesinin yazarı olarak tanınıyor. Senarist yazarın gelecek projeleri arasında Grease müzikalinin geçmişine götürecek olan Summer Loving bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top