Hesabım
    Cate Blanchett, Venedik Film Festivali Jüri Başkanı Olacak!

    Venedik Film Festivali'nden ilk ayrıntılar...

    Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

    Bu yıl 77. kez gerçekleştirilecek olan Venedik Film Festivali'nin jüri başkanlığını kimin üstleneceği resmi olarak açıklandı. Bu isim ise ödüllü oyuncu Cate Blanchett oldu. Blanchett, 77. Venedik Film Festivali'nin filmlerini değerlendiren jürinin başında bulunacak ve Altın Aslan ödüllerinin kimlere verileceğini seçecek.

    Paolo Baratta'nın başında olduğu Venedik Bienali yönetim kurulunun verdiği karara göre, Blue Jasmine, Where'd You Go Bernadette, Carol, ElizabethThe Aviator gibi yapımların iki Oscarlı oyuncusu Cate Blanchett, 77. Venedik Film Festivali'nin jüri başkanı olacak. Jüri başkanlığı teklifini kabul eden Blanchett şu sözleri sarf etti: "Venedik'in seçkisin her yıl umutla bekliyorum ve her yıl şaşırtıcı ve farklı oluyor. Venedik, sinemanın tüm formları eşliğinde kışkırtıcı ve ilham verici şekilde kutlanmasıyla dünyadaki en atmosferik film festivallerinden biri. Bu yıl jüri başkanı olmak benim için bir ayrıcalık ve zevk."

    Geçtiğimiz yıl Venedik Film Festivali'nin jüri başkanlığı görevini Zama'nın Arjantinli yönetmeni Lucrecia Martel üstlenmişti. Ayrıca En İyi Film ödülünü, bu yıl Akademi'ye aday gösterilen Joker kazanmıştı. 77. Venedik Film Festivali, bu yıl 2 Eylül ile 12 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top