Hesabım
    Apple, "The Banker"ı Vizyona Sokuyor!

    Olaylı film The Banker'ın, internetten önce sinemalarda gösterileceği duyuruldu.

    Samuel L. Jackson ve Anthony Mackie'nin başrolünde yer aldığı "The Banker"ın, film festivallerinin ilgi odağı olması beklenirken, film bir skandala evrilmişti. Apple TV+ bünyesinde geliştirilen ve platform üzerinden stream edilerek izlenmesi planlanan The Banker'ın skandal dolayısıyla gösterim tarihi ertelenmiş ve bilinmeyen bir tarihe alınmıştı. Şimdi ise Apple'ın The Banker ile ilgili yeni planları ortaya çıktı.

    Geçtiğimiz yıl AFI Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapması planlanan The Banker'ın hikayesi büyük bir soruna yol açmıştı. Film, Afro Amerikalı girişimciler Bernard Garrett ve Joe Morris'in hikayesini anlatıyordu. Garrett'ın oğlu Bernard Garrett Jr., filmin yapımcılarından biri olarak yerini alıyordu ve üvey kız kardeşleri Cynthia Garrett ve Sheila Garrett, onun hakkında bir skandalı açıklamıştı. Bunun yanı sıra filmin hikayesinde birçok yalan bilginin yer aldığını söylüyorlardı. Filmde Cynthia ve Sheila'nın annesi Eunice'e yer veriliyordu, ancak bu hikaye pek de doğru yansıtılmamıştı. Bernard Garrett Jr., babasının ölümünün ardından hikayelerini Romulus Entertainment'a satmıştı ve böylece yalnızca ortak yapımcı sıfatıyla filme yer alma hakkını elde etmişti. Cynthia Garrett, öncelikle sosyal medya üzerinden Garrett Jr.'ın Sheila'yı ve kendisini cinsel istismara maruz bıraktığını açıkladı. Ardından anne ve babalarının hayat hikayelerini çalıp yanlış bir şekilde kullandığını belirtti. Garrett Jr. ise bir açıklama yaparak öncelikle ortak yapımcılıktan çekilmiş, sonra da taciz suçlamalarına yanıt vermişti. Taciz suçlamalarının kendisinin 15 yaşında olduğu dönemde yapıldığını belirten Garrett Jr., Cynthia ve Sheila'nın annesinin babalarını aldattığını öğrendiğini ve kızların bu nedenle ayrılıktan Garrett Jr.'ı suçladıkları için bu şekilde konuştuklarını ifade etti. Cynthia, iki kez babalarına hayat hikayelerini film yapmayı önermiş, ancak reddedilmişti.

    Şimdi ise Apple yeni bir hamle yapma kararı aldı. Deadline'ın haberine göre The Banker, 6 Mart tarihinde sinemalarda gösterime girecek. Ancak bu gösterim yalnızca 2 hafta sürecek. Bunun ardından ise film, Apple TV+'taki izleyicileriyle 20 Mart'ta buluşacak. The Banker'ın konusu ise şöyle: The Banker, Afro-Amerikalı girişimci olan Bernard Garrett ve Joe Morris'in hayatına odaklanıyor. Afrikalı Amerikalı girişimci olan Bernard Garrett ve Joe Morris, gayrimenkul işleri ile ilgilenmektedir. İşleri ilerletmek isteyen iki girişimcinin önündeki en büyük engel ırksal sorunlardır. Irk sınırlamasının üstesinden gelmeye çalışan Bernard ve Joe, bunun için bir plan yapar. İlk olarak beyaz bir adam olan Matt Steiner'ı işe alan ikili, onu iş imparatorluğunun başı gibi davranması için eğitir. Kendilerini ise herkese şoför ve hademe olarak tanıtırlar. Bernard'ın karısı olan Eunice de işin kurulması için oldukça önemli bir rol oynar. Planları istedikleri gibi giden ve bu sayede kısa sürede büyük başarılar elde eden Garrett ve Morris, ülkedeki en varlıklı emlak sahiplerinden olur. Ancak onların yakaladığı başarı, her şeyi riske atan tehlikeyi de beraberinde getirir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top