Hesabım
    Sony Pictures Classics, Anthony Hopkins ve Olivia Colman'lı ‘The Father’ın Haklarını Satın Aldı

    Oscar'lı usta oyuncular ilk kez bir arada..

    Sony Pictures Classics, bu yılki Sundance Film Festivali'nde dünya prömiyeri yapacak “The Father” filminin haklarını satın aldı. Oscar Ödüllü iki oyuncu Anthony Hopkins ve Olivia Colman'ın oynadığı film bir baba kız hikayesine odaklanıyor.

    Florian Zeller tarafından yazılan bir oyundan, yine Zeller tarafından uyarlanan ve yönetilen bir filme dönüştürülen “The Father”ın senaryosunda Christopher Hampton'ın da imzası bulunuyor. Sony'nin yaptığı anlaşma ABD dağıtımı ve bazı dış ülkeleri içeriyor. Gösterim tarihi ise henüz netlik kazanmadı ama Sundance sonrası, bahar ayları gibi gösterime girebilir.

    Filmde, Hopkins ve Colman baba kızı oynuyorlar. Oyun versiyonu, aile ve ölüm hakkında bir dramaydı. Filmin konusunun da aynı işleyişi tercih etmesi bekleniyor. Usta oyunculara eşlik eden diğer isimler ise Mark Gatiss, Imogen PootsRufus Sewell ve Olivia Williams. Oyun, ilk kez 2012'de Paris'te sahnelendi ve en iyi oyun dalında Moliere Ödülü'nü kazandı. Hampton’un çevirisi 2015 yılında Londra’daki West End’de ortaya çıktı ve Kenneth Cranham, en iyi oyuncu olarak Olivier Ödülü kazandı. Frank Langella, 2016 yılında gösteri bir Tony kazanarak Broadway'e geçtiğinde lider erkek rolünü üstlendi. 

    Hopkins, “Silence of the Lambs" filmiyle Oscar Ödülü kazandı ve bu yıl, “The Two Popes”taki çalışmasıyla aday gösterildi. Colman ise geçtiğimiz yıl “The Favourite” filmiyle Oscar aldı ve The Crown'la Altın Küre'yi kucakladı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top