Hesabım
    Ruken Tekeş İmzalı "Aether"den Fragman!

    Altın Portakal Jüri Özel Ödülü sahibi Aether'den fragman paylaşıldı.

    Kısa metraj filmi Çember ile tanınan ve iyi bir çıkış yakalayan yönetmen Ruken Tekeş'in ilk uzun metraj belgesel filmi Aether'den fragman paylaşıldı. Belgesel film Aether'in fragmanında, ülkemizde büyük bir tartışma konusu haline gelen ve yok edilmek üzere olan doğa mirası Hasaykeyf'e bir yolculuk yapıyoruz. 

    Aether belgeseli, yakında hidroelektrik barajın suları altında kalacak Hasankeyf ve çevresindeki topraklara yapılan saygı duruşunu gözler önüne seriyor. Doğadaki doğum, ölüm ve yeniden doğuş döngünse bir bakış sunulan belgeselde, mekanın tarihine bir yolculuk yapılıyor. Türkiye ve İtalya ortak yapımı olan Aether, geçtiğimiz yıl Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden Jüri Özel Ödülü'ne layık görülmüştü. Belgesel aynı zamanda yurt dışında birçok festivalde adını duyurdu. İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde prömiyerini yapan belgeselin katıldığı bu festivaller arasında Visions Du Reel Uluslararası Yarışması, Taormina Film Festivali, DokuFest Kosova, This Human World Avusturya, Londra Uluslararası Film Festivali, Duhok Uluslararası Film Festivali bulunuyor. Yakında İskandinavya prömiyerini DocPoint Helsinki’de ve Almanya prömiyerini DokFest Münih’te yapacak olan Aether, diyaloglar olmadan, yalnızca doğanın sesleriyle 82 dakikalık bir hipnotize serüvenine izleyicilerini davet ediyor.

    Ruken Tekeş'i ilk olarak Çember isimli kısa filmiyle tanımıştık. Çember, dünya çapında 200'den fazla film festivalinde gösterime girmişti. 30. Avrupa Film Ödüllerine En İyi Kısa Film adaylığı alan Çember'in yönetmeni Ruken Tekeş'in bir sonraki projesi uzun metraj kurmaca film olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top