Hesabım
    Türkiye ve Pakistan Ortak Yapımı Tarihi Film "Şahit Ol" Yolda!

    Gerçek olaylara dayanan Şahit Ol filminin vizyona girmesi için hazırlıklar sürüyor.

    Türkiye ve Pakistan ortak yapımı "Şahit Ol" hayata geçiriliyor. 1920'li yıllarda yaşanan tarihi olaylardan yola çıkılarak çekilen Şahit Ol, önümüzdeki bahar aylarında vizyona girmek için hazırlanıyor. Anadolu Ajans'ın özel haberine göre, Urdu bölgesinde çekimleri yapılan filmin yönetmen koltuğunda Tahir Mahmood oturuyor.

    Moor isimli filmiyle Pakistan'da tanınan Tahir Mahmood, Türk-Urdu ortak yapımı Şahit Ol'un yönetmen koltuğunda bulunuyor. Hindistan ve Pakistan'ın İngiltere işgali altında bulunduğu 1920'li yıllarda geçen ve orijinal adı Gawah Rehna olan film, Türklerin o dönemde karşısında olan İngiliz güçlerine karşı Müslümanların oynadığı rolü konu ediniyor. Mahmood, film hakkında şu sözleri sarf ediyor: "Film, İngiltere'nin 1920li yıllarda hakim olduğu bölgeyi kapsıyor ve bu hakimiyet altında bile atalarımız Türk kardeşlerimize koloni güçlerine karşı verdikleri mücadelede İngiliz hükmüne karşı çıkıp tarihi Hilafet Hareketi adı verilen büyük bir hareket başlatıyorlar." Mahmood, sözlerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan minnetini ifade ederek devam etti.

    Şahit Ol'un oyuncu kadrosunda Qavi Khan, Emmad Irfani, Ghana Ali, Rabya Kulsoom, Rehan NazimFaisal Imtiaz ve Mert Şişmanlar gibi isimler yer alıyor. Mert Şişmanlar, filmde İngiliz Ordu üyelerinden birine hayat veriyor ve bu rolün anahtar bir rol olduğu söyleniyor. Yönetmen mahmood bir dönem Ankara büyük elçiliğinde çalışıyordu. Filmi çekme fikrinin de Türkiye'de yaşadığı dönemden geldiği söylenenler arasında bulunuyor. Film Ekim ayında çekildi ve 2020'nin Mart ayı içerisinde izleyicileriyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top