Hesabım
    Jeremy Irons'ın Berlinale Jüri Başkanlığı Alman Medyasında Olay Oldu!

    Jeremy Irons, Alman medyasının en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi.

    Berlinale

    Geçtiğimiz hafta içerisinde açıklananlara göre İngiliz oyuncu Jeremy Irons, Berlin Film Festivali'nin bu yılki jüri başkanı olarak seçilmişti. Her ne kadar başarılı bir oyuncu jüri başkanı olarak seçilmiş olsa da, politik nedenlerle Irons, Alman basınında büyük bir tartışmanın konuğu oldu. Tartışmanın iki ayrı nedeni bulunuyor. Bunlardan biri İngiltere'de çıkan yasalar hakkındaki düşünceleriyle ilgiliyken, diğeri cinsel istismarla ilgili düşüncelerini içeriyor.

    Geçtiğimiz hafta süresince Venedik Film Festivali ve Berlin Film Festivali'nin jüri başkanlıklarını kimlerin üstleneceği açıklandı. Venedik'te Cate Blanchett'yi görecekken, Berlin'de karşımıza Jeremy Irons çıkacak. Ancak Irons'ın bu konuma seçilmesi, Alman basını tarafından hoş karşılanmadı. Bu durum birden fazla nedene bağlanıyor. Oyuncu, 2013 yılında Huffington Post'a İngiltere'de çıkacak olan eşcinsel evliliği yasasıyla ilgili konuşmuş ve şu sözleri sarf etmişti: "Bir baba, oğluyla evlenebilir mi? Erkekler arasındaki ensest olmuyor. Ensest yasağı bizleri akrabaların üremesinden koruyor, ancak erkekler üremez." Ayrıca Irons'ın merak ettiği bir diğer olay, vergi kaçırmak için oğluyla evlenebilecek babaların olup olmadığı üzerineydi.

    Irons'ın bir diğer eleştirilen düşüncesi ise 1970'li yıllarda televizyon yıldızları tarafından kadınlara uygulanan cinsel istismar hakkında oldu. Irons, o dönemde kadınların uğradığı istismara bir bakıma cinsel özgürlük gözüyle bakıyordu. Böylece oyuncu #MeToo hareketinin yasaklı isimlerinden biri haline geldi. Her ne kadar Red Sparrow filminde rol aldığı dönemde durumu kurtarmaya çalışsa da, Alman basınının gözünde değişmiş gibi görünmüyor.

    Berlin Film Festivali bu yıl 20 Şubat ve 1 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top