Hesabım
    "Star Wars: The Rise of Skywalker" En Düşük Hasılatlı Star Wars Filmi Oldu

    Star Wars: The Rise of Skywalker'dan kötü haber...

    J.J. Abrams'in yönetmen koltuğuna oturduğu ve Skywalker efsanesinin sonunu getiren Star Wars: The Rise of Skywalker, resmi olarak açıklananlara göre en düşük gişe hasılatı yapan Star Wars filmi oldu. Film, 1 milyar dolar sınırını aşmayı başardı. Ancak The Last Jedi ve The Force Awakens filmlerinin kazancının yanına yaklaşmayı başaramadı.

    Daisy Ridley, Adam DriverOscar Isaac ve John Boyega'yı başrolüne yerleştiren Star Wars: The Rise of Skywalker, istediği gişe hasılatının çok gerisinde kaldı. İlk haftadan kaderi belirlenen film, Amerika'da 480 milyon dolar, dünya çapında ise 518 milyon dolarlık hasılat elde etti. Her ne kadar bu kazanç iyi gibi görünüyor olsa da, Star Wars: The Force Awakens'ın 2.07 milyar dolara; sürekli olarak eleştirilen Rian Johnson imzalı Star Wars: The Last Jedi'ın ise 1.33 milyar dolar kazanması, The Rise of Skywalker'ın diğer filmlere yaklaşamadığını gösterdi. Star Wars filmleri, Disney'in bünyesinde hayata geçiriliyor ve Disney'de bulunan çoğu film 1 milyar hasılata ulaşmayı başarıyor. Bu durumda Star Wars'un ekstra bir kazanç sağladığını söylemek mümkün değil.

    Vizyondaki yolculuğunu sürdüren Star Wars: The Rise of Skywalker'ın konusu şöyle: Kylo Ren, Büyük Lider Snoke'u öldürmesinin ardından İlk Düzen'in yeni Büyük Lider'i olmuştur. Acımasız yönetiminin altında galaksi yavaş yavaş umutsuzluğa kapılmaktadır. Luke Skywalker'ın Güç'le birleşmesinden sonra Rey, kendi içindeki gücü benimsemiş, onu geçmişte tutan bağlarını kesmeyi başarmıştır. Kylo Ren ve Rey'in arasındaki çatışma giderek artarken, İlk Düzen'de de içsel çalkantılar yaşanmaktadır. Güçte kalabilmek için giderek acımasızlaşan Kylo Ren, onu yenmek için sürekli çalışan Rey, tekrar ortaya çıkan Ren Şövalyeleri, Direniş'i büyütmeye çalışan Poe ve Fin, karanlığın ve aydınlığın savaşı galaksideki tüm dengeleri değiştirecektir...

    Skywalker efsanesinin bitmesinin ardından LucasFilm'de de değişikliğe gidileceği biliniyor. Kathleen Kennedy'nin emekli olacak olması ve yerine yeni bir ismin getirilecek olması konuşuluyor. Diğer yandan Akademi Ödülleri'ne aday olan Jojo Rabbit'in yönetmeni Taika Waititi'nin bir Star Wars filmi çekebileceği söyleniyor. Ancak kesinleşen bir bilgi henüz yok.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top