Hesabım
    Nuri Bilge Ceylan'ın Yeni Filmi "Kuru Otlar Üstüne" Yolda!

    Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi geliyor!

    Dünya Sineması'nda kendine önemli bir yer edinen Türkiye Sineması yönetmeni Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filminin adı "Kuru Otlar Üstüne" olacak. Haber, 12 Punto TRT Senaryo Günleri aracılığıyla duyuruldu. Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan aynı zamanda, 12 Punto TRT Senaryo Günleri'nde "Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü"nün sahibi olacak.

    Geçtiğimiz yıl Şangay Uluslararası Film Festivali'nde jüri başkanlığı görevini üstlenen; Kış Uykusu, Bir Zamanlar Anadolu'da, Üç Maymun, İklimler, Uzak gibi yapımlarla Cannes Film Festivali de dahil olmak üzere birçok prestijli festivalden ödüle layık görülen usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın yeni film projesi belli oldu. TRT 12 Punto'dan gelen açıklamaya göre "Kuru Otlar Üstüne" adını alacak filmin hazırlıklarına başlayacak olan Nuri Bilge Ceylan'a "Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü" verilecek. Henüz film hakkında Nuri Bilge Ceylan'dan resmi bir açıklama gelmediği için konusu ya da türü hakkında bir bilgi bulunmuyor.

    Nuri Bilge Ceylan son olarak Ahlat Ağacı filmini hayata geçirmişti. Film, Cannes Film Festivali'nde Palme d'Or adayı olmuştu. Ayrıca ülkemizdeki birçok film festivalinden de ödüle layık görülmüştü. Nuri Bilge Ceylan'ın yıllardır birlikte çalıştığı yapımcısı Zeynep Atakan ile yollarını geçtiğimiz aylarda ayırdığı da bilinenler arasında yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top