Hesabım
    Netflix, Popüler İçerik Parametrelerinde Değişiklik Yaptı

    Netflix, artık popüler içerik belirlemede farklı bir yöntem kullanacak.

    Zaman geçtikçe daha dev bir marka haline dönüşen Netflix online streaming platformunun, içeriklerinin izlenme oranlarına bağlı olarak popüler içerikleri tespit etmede kullandığı metriklerinin değiştirilmesi kararı alındı. Netflix'in popüler içerikleri 1'den 10'a puanlanarak sıralanıyor. Örneğin Sex Education dizisi İngiltere'de 1 numarayken The Prodigy filmi 4 numarada bulunuyor. Ancak bu tespitler nasıl yapılıyor?

    Netflix, bugüne kadar filmlerin ya da dizi bölümlerinin %70'inin izlenip izlenmemesine bakarak popüler içerik sıralamasına imza atıyordu. Her hesabın o içeriği izlemesi yalnızca bir kez sayılıyordu. Ancak şimdilerde Netflix, tek tip süresi olan içerikleri olmaması nedeniyle bu parametrelerde değişikliğe gidileceğini açıkladı. Bazı filmler 15 dakikayken, bazılarının 200 dakika olmasının, popüler içerik belirlemede haksızlığa neden olduğu belirtildi. Bundan sonra, bir kullanıcı herhangi bir içeriği seçerek açtığı zaman istatistiklerde o içeriğin izlendiği bilgisi yer alacak. Diğer bir deyişle, Youtube'un kullandığı sisteme geçilmiş olunacak. Bu yolla kısa metraj ve uzun metraj içeriklere eşit davranılacağı düşünülüyor. Tabii bu metriklere Netflix'in otomatik olarak oynattığı içerikler dahil edilmeyecek; yalnızca kullanıcının bilinçli olarak seçtiği içerikler göz önünde bulundurulacak.

    Eğer bu yeni metriklere bakılırsa 6 Underground ilk dört haftasında 83 milyon izleyiciye ulaşmış oluyor. Başka bir örneğe göre Our Planet belgeselinin %70'ini izleyenlere bakıldığında 33 milyon izleyicinin olduğu sonucuna ulaşılırken, yeni metriklere göre 45 milyon kullanıcı içeriğe tıklamış oluyor. Bu durumun ne gibi değişikliklere yol açacağını ilerleyen dönemlerde gözlemleyebileceğiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top