Hesabım
    Denis Villeneuve, Blade Runner Evreni'ne Dönmek İstiyor!

    Denis Villeneuve, Empire Magazine'e konuştu.

    Başarılı yönetmen Denis Villeneuve, Arrival, Incendies, Sicario gibi başarılı filmlerinin ardından Blade Runner 2049 ile tüm dikkatleri üzerine toplamayı başarmıştı. Şimdilerde bilim kurgu serisi Dune'u beyaz perdeye aktarmaya çalışan yönetmen, Empire Magazine ile Blade Runner 2049 hakkında konuştu. Villeneuve, o evrene farklı bir şekilde dönüş yapmak istediğini açıkladı.

    2017 yılında izleyicileriyle buluşan ve ülkemizdeki sinemalarda sansüre uğraması nedeniyle büyük bir tartışmaya neden olan Blade Runner 2049'un yönetmenliğini Denis Villeneuve üstlenmişti. Yönetmen, bu evrene dönüş yapmak istediğini şu sözleriyle açıkladı: "Blade Runner dünyası, ilham verici bir yer. Sorun, 'devam filmi' olması konusunda. Bence sinemanın orijinal hikayelere ihtiyacı var. Ama eğer bu evrene farklı bir yolla dönmekten hoşlanıp hoşlanmayacağımı sorarsanız, hoşlanacağımı söyleyebilirim. Ama tek başına bir proje olmalı. Diğer filmlerden bağımsız olmalı. Gelecekte geçen bir noir dedektiflik hikayesi... Bazen geceleri rüyamda bunu görürken uyanıyorum."

    Harrison Ford'lu ilk Blade Runner filmi, 1982 yılında izleyicileriyle buluşmuştu. Ryan Gosling başrollü Blade Runner 2049 ise 2017 yılında sinemalarda gösterime sunuldu. Son filmin konusu şöyleydi: Blade Runner 2049'da ilk filmdeki hikayenin üzerinden geçen 30 yıl sonrası anlatılmaktadır. Los Angeles Polis Departmanı'nda görev yapan Memur K, toplum yaşamını kaosa sokacak olan ve uzun zamandır saklı kalan bir sırrı açığa çıkartır. Bir felaketi önleyebilmesi için eski ödül avcısı Rick Deckard'ı bulup ondan bazı sorularına yanıt alması şarttır.

    Denis Villeneuve, şimdilerde devasa kadrolu Dune uyarlaması ile meşgul gibi görünüyor. Ayrıca yönetmenin gelecek projeleri arasında Cleopatra filmi ve Dune: The Sisterhood dizisi bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top