Hesabım
    "Asiye Nasıl Kurtulur?" İstanbul Film Festivali'nde!

    Zurich Sigorta desteğiyle "Asiye Nasıl Kurtulur?" 39. İstanbul Film Festivali'nde izleyicilerle buluşacak.

    Bu yıl 39. kez gerçekleştirilecek olan İstanbul Film Festivali'nin programında nelerin yer alacağı yavaş yavaş açıklanmaya devam ediyor. İlk olarak renkli Alfred Hitchcock filmlerinin festival kapsamında izleyici karşısında olacağı açıklanmıştı. Şimdi ise Hümeyra ve Müjde Ar'ın başrolünü paylaştığı Türk filmi "Asiye  Nasıl Kurtulur?"un sinemaseverlerle buluşacağı resmi olarak açıklandı.

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali, bu yıl da kapılarını sinemaseverlere açmak için hazırlıklarını sürdürüyor. 39. İstanbul Film Festivali, Zurich Sigorta'nın destekleriyle ve Atlas Post Production'ın restore etmesiyle birlikte, Asiye Nasıl Kurtulur filmini, “Dünden Bugüne Türk Klasikleri” kategorisi altında izleyicileriyle buluşturacak. Sinema Onur Ödülü sahibi Barış Pirhasan’ın Vasıf Öngören’in özgün oyunundan senaryolaştırdığı, sinemamızda kadın temsiline büyük katkılarda bulunan usta yönetmen Atıf Yılmaz’ın imzasını attığı Asiye Nasıl Kurtulur'un konusu ise şöyleydi: Nazlı isimli bir kadın kendisine bir kiralık ev aramaktadır. Arayışları esnasında Selahattin isimli tuhaf bir genç ile karşılaşır. Selahattin bir fuhuş yuvasının baş yöneticilerindendir. Görünümüne fazlasıyla önem vermekte ve hayatının dizginlerini elinde tutmak istemektedir. Asiye, bir bataklığa girmenin eşiğindedir. Vereceği her karar, bir adım sonraki hayatının dinamiklerini yeniden şekillendirecektir.

    Filmin oyuncu kadrosunda Müjde Ar, Ali Poyrazoğlu, Hümeyra, Nuran Oktar, Güler Ökten, Füsun Demirel, Yaman Okay, Yavuzer Çetinkaya, Fatoş Sezer, Defne Halman, Dursun Ali Sarıoğlu, Savaş Yurttaş, Taner Barlas, Ali Yalaz, Tuncay Akça, Yasemin Alkaya gibi isimler yer alıyor. Hem müzik, hem de oyunculuk kariyeriyle Türkiye Sineması ve televizyonlarında kendine önemli bir yer edinen Hümeyra'ya Sinema Onur Ödülü'nün takdim edileceği geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Ayrıca sinemamızın ilk kadın yönetmen ve senaristlerinden biri olan Birsen Kaya'ya diğer Sinema Onur Ödülü verilecek; Sinema Emek Ödülü ise Türkiye Sineması'nın yurt dışında tanıtılmasına büyük katkı sağlayan ve ülkemizde birçok harika işe imza atan Seher Karabol'a açılış gecesinde takdim edilecek. 

    39. İstanbul Film Festivali, bu yıl 10 Nisan - 21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top