Hesabım
    Gerçek "Wolf of Wall Street", Stüdyoya Dava Açtı!

    Filme ilham veren Jordan Belfort, stüdyodan 300 milyon dolar istiyor.

    Martin Scorsese imzalı "Wolf of Wall Street" filmi ile ilgili yıllar sonra bir gelişme yaşandı. Leonardo DiCaprio'nun filmde canlandırdığı Jordan Belfort, film stüdyosu olan Red Granite Productions'ı mahkemeye verme kararı aldı. Şirketin avukatları da cevap vermekten geri kalmadı.

    Usta yönetmen Martin Scorsese'nin 2013 yılında hayata geçirdiği Para Avcısı filminin ilham kaynağı Jordan Belfort, yaşam hikayesini sattığı zaman Red Granite Productions'ın Belfort'a yalan söylediğini iddia etti. Yalan olduğunu iddia ettiği kısım ise yasal olarak finanse edilme kısmı oldu. Şirketin avukatı, bu iddianın Belfort'un çaresizliğini ifade ettiğini ve ironik olduğunu söyledi. Red Granite Productions'ın ortaklarından Rıza Aziz, geçtiğimiz yıl içerisinde kara para aklamaktan tutuklanmıştı. Rıza Aziz'in, aynı zamanda zimmetine devletten 700 milyon dolar geçiren Malezyalı Başbakan Najib Razak'ın da üvey oğlu olduğu biliniyor. Belfort ise Wolf of Wall Street'te de görülen suçlarından dolayı 22 ay boyunca hapis yatmıştı. Hapisten çıkan Belfort, sattığı hikayenin üzerindeki hakkını istiyor gibi görünüyor. Dava açarken istediği mebla ise yaklaşık olarak 300 milyon dolar oluyor.

    Leonardo DiCaprio'ya En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Akademi Ödülleri adaylığı getiren Wolf of Wall Street'in konusu ise şöyleydi: Jordan Belfort 24 yaşında genç ve hırslı bir adamdır. Para kazanma arzusuyla Wall Street borsasında önce komisyoncu ve ardından Stratton Oakmont adında bir yatırımcı firmasında zengin olmak için her şeyi yapmaya hazır bir CEO olur. 90'ların en hızlı günleridir ve New York işlem salonunda her şey olabilmektedir. Önemsiz tahvillerle birçok yatırımcıyı aldatarak, Belfort kısa zamanda bir para makinasına ve aynı zamanda bir harcama makinasına dönüşür. Bir günde hesapları milyon dolarlarla doldururken o gece hepsini aynı hızda harcayabilir. Profesyonel hayatının yanı sıra uyuşturucu, fahişeler, son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir oyunun içindedir. Bu karakterin hayatındaki her şey abartılı bir şekilde devam ederken, çöküş ise çok uzakta değildir...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top