Hesabım
    Netflix ve Apple, Metro Goldwyn Mayer Stüdyoları'nı Satın Almak İçin Savaşıyor!

    MGM Stüdyoları satılabilir.

    James Bond ve Creed serileri, The Handmaid's Tale dizisi gibi bugüne kadar yüzlerce yapımla karşımıza çıkan Metro Goldwyn Mayer Stüdyoları'nın satışa çıkarılması söz konusu gibi görünüyor. MGM'yi satın almak için rekabet halinde olan iki şirketin olduğu söyleniyor. Bu şirketler ise streaming devi Netflix ile teknoloji konusunda rakip tanımayan, ayrıca birkaç ay önce kendine bir online platform açan Apple oluyor.

    Meşhur aslanıyla tanınan Metro Goldwyn Mayer Stüdyoları'nın kuruluşu 1924 yılına dayanıyor. Tam 86 yıl boyunca neredeyse rakip tanımayan stüdyo, 2010 yılında iflas bayrağını çekmişti. CNBC'nin haberine göre, stüdyo tam 10 milyar dolar değerine sahip ve satılmaya hazır durumda bekliyor. Şu anda medya devi olarak 6 büyük şirket bulunuyor. Bu şirketler arasında Amazon, Apple, AT&T, Comcast, Disney ve Netflix yer alıyor. Disney geçtiğimiz yılın başlarında Fox'u satın alarak büyük bir değişime neden olmuştu. Buna her ne kadar iş birliği denilse de, Disney kelimenin tam anlamıyla Fox'u ele geçirmişti. Şimdi ise 20th Century kaldı, Fox gitti. Aynı durumun MGM için de söz konusu olup olmayacağı bilinmiyor. Ancak MGM için özellikle Netflix ile Apple arasında büyük bir çekişmenin başladığı söyleniyor. Bu çekişmeye başka şirketler de dahil oluyor, ancak aralarından en büyük şirketlerin Netflix ve Apple olduğu göze çarpıyor. 

    Netflix'in değeri 140 milyar dolar olurken Apple'ın değeri 1.4 trilyon olarak olarak biliniyor. Her ne kadar Apple'ın değeri daha yüksek olsa da Apple, medya sektörüne atılım yapma konusunda yeni sayılır. Bu nedenle Netflix ile rekabeti büyük olacak gibi görünüyor. MGM'nin şu anki dizi platformlarına uzanan kolları arasında Hulu'da yayınlanan The Handmaid's Tale bulunuyor. Sinemada ise James Bond gibi çok önemli bir markayı ellerinde bulunduruyor. Ayrıca RockyMad Max gibi seriler de yine MGM'nin bünyesinde bulunuyor. Netflix ve Apple arasındaki rekabetin kazananını önümüzdeki aylarda göreceğiz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top