Hesabım
    Kobe Bryant, 92. Oscar Ödül Töreni'nde Anılacak!

    Akademi, Kobe Bryant için anma yapmayı planlıyor.

    Jordan Strauss/Invision/AP

    Bu yıl 92. kez gerçekleştirilecek olan Akademi Ödül Töreni hakkında yeni bir bilgi paylaşıldı. 26 Ocak tarihinde bir helikopter kazasına kızıyla birlikte kurban giden yıldız NBA oyuncusu Kobe Bryant'ın anısı, Oscar Ödülleri'nde canlanacak. Akademi Ödülleri yönetiminin temsilcisinin Variety'ye söylediklerine göre Kobe Bryant için ödül töreni canlı yayını sırasında anma gerçekleştirilecek.

    Basketbol ikonu Kobe Bryant, helikopter kazası sonucunda 41 yaşında yaşamını yitirdi. Birkaç gün önce açıklananlara göre helikopter düştüğü zaman alev almış; acil olarak olay yerine müdahele etmek üzere ekipler gönderilmiş, ancak helikopterden sağ çıkanın olmadığı görülmüştü. CNN tarafından bildirilenlere göre, Kobe Bryant ile birlikte helikopterde 13 yaşındaki kızı Gianna Maria Onore Bryant da bulunuyordu. Kobe Bryant, 2017 yılında Dear Basketball isimli bir kısa filmin senaryosunu kaleme almış, yapımcılığını üstlenmişti. Bu film sayesinde Akademi Ödülleri'nde En İyi Kısa Animasyon Film kategorisinde Oscar ödülüne layık görülmüştü. Akademi yönetiminin açıkladıklarına göre, 92. Oscar Ödül Töreni sırasında Kobe Bryant da anılacak. Bilindiği gibi her törende, o yıl içerisinde yaşamını yitirmiş olan sinema emekçileri bir video eşliğinde anılıyor. Bu yıl, aralarına Kobe Bryant da katılacak.

    Kobe Bryant, Lakers takımı ile 20 yıllık basketbol kariyerine sahipti. Kariyeri boyunca beş şampiyonluk kazanmıştı ve 2016 yılında emekli olma kararı almıştı. Her ne kadar tüm Hollywood camiası Bryant için yas tutmaya devam etse de, Bryant'ın yıllar önce görülen tecavüz davası konusunda sosyal medyada sesler yükseliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top