Hesabım
    Timothee Chalamet, Zazie Beetz ve Gal Gadot, Oscar Sunucuları Arasında

    92. Akademi Ödülleri'nin sunucuları açıklanmaya devam ediyor.

    Jordan Strauss/Don Arnold/Rich Fury

    Bu yıl 92. kez gerçekleştirilecek olan ve her yılın en çok merakla beklenen ödül töreni olan Oscar Ödülleri'nin ödül teslim edecek isimleri açıklanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan sunucusuz tören sistemi, bu yıl da sürdürülüyor. Ancak her ödül takdim eden yıldız isim, ödül töreninin bir parçasını sunmuş oluyor. Açıklanan yeni isimler arasında Timothee ChalametZazie Beetz ve Gal Gadot bulunuyor.

    1917, Once Upon A Time In Hollywood, Joker, Little Women, Jojo Rabbit, Ford V. Ferrari, Parasite ve Marriage Story'nin ana yarışma kategorisinde rekabete gireceği 92. Akademi Ödülleri'nin ödüllerini teslim edecek isimlere yenileri eklendi. Bu kez Call Me By Your Name, The King, Lady Bird, Beautiful Boy, A Rainy Day In New York gibi yapımlarla tanınan yıldızı parlayan oyuncu Timothee Chalamet; Joker, Deadpool 2, Atlanta, Lucy In The Sky, Seberg gibi yapımlarla gittikçe daha çok göze çarpan Zazie Beetz; DC Evreni'nin Wonder Woman'ı Gal Gadot bulunuyor. Ayrıca daha önce açıklanan isimler arasında Mindy Kaling, Julia Louis-Dreyfus, Lin-Manuel Miranda, Anthony Ramos, Mark RuffaloKelly Marie Tran ve Kristen Wiig yer alıyordu.

    Geçtiğimiz yıl Akademi Ödülleri'nin töreni sunuculuğu konusunda büyük bir tartışma çıkmıştı. Öncelikle Akademi yönetimi komedyen Kevin Hart'ı sunucu ilan etmişti. Ardından Hart'ın geçmişte yaptığı stand-up showlarında ve sosyal medya hesaplarında sarf ettiği homofobik sözler nedeniyle büyük bir tepki çekmiş ve sonunda Akademi, Hart'ı sunuculuk görevinden almıştı. Böylece 91. Akademi Ödül Töreni'nin sunucusuz olarak gerçekleştirilmesi sağlanmış, birçok oyuncu, müzisyen, yönetmen, sanat dünyasına ait isimler tören boyunca eğlenceli anlar yaşanmasını sağlamıştı. Ancak geçtiğimiz yıl Oscar töreni, önceki yıllara göre daha kısa sürdü. Yaklaşık olarak 30 dakika daha kısa olan tören, %12 civarında önceki yıllara oranla daha fazla izlendi.

    Oscar Ödül Töreni, her yıl olduğu gibi bu yıl da tartışmalarla gündemden düşmüyor. Akademi yönetiminin Greta Gerwig, Lulu Wang, Adam Sandler, Safdie Kardeşler gibi isimleri yok saymış olduğu söylenenler arasında bulunuyor. Neredeyse tamamen Hollywood ve Amerika yanlısı filmlerin seçilmiş olması da, Akademi'nin politik davranışlarının kanıtı gibi görülüyor.

    Oscar Ödül Töreni, 9 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek. Tam 225 ülkede canlı olarak gösterilen törenin orijinali ABC kanalından izleniyor. Amerika, Los Angeles saatine göre kırmızı halı geçidi 6.30'da, tören ise 8.00'da başlıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top