Hesabım
    Netflix Strateji Değiştirip Çalışanlarını İşten Çıkarıyor!

    Netflix şirketinde işler değişiyor.

    Dünya çapında sayısız ülkeye ve kullanıcıya ulaşabilen Netflix online streaming platformunda bazı değişikliklere gidildiği açıklandı. Hollywood Reporter'ın özel haberine göre, Netflix'in pazarlama stratejilerinin üzerinden geçiliyor. Bu nedenle de şimdiye kadar 15 kişinin işine son verildi.

    Streaming devi Netflix, son birkaç yılda yaptığı büyük ataklarla başarı sahibi oldu. Başta Bird BoxThe Crown gibi yapımların dünya çapında milyonlarca izleyiciye ulaşması, ardından geçtiğimiz yıl ve bu yılın festivallerine damgasını vuran filmlerin Netflix'ten çıkması, platformun başarısının yalnızca küçük bir kanıtı. Özellikle önümüzdeki yıl Netflix, birçok önemli ve ödüllü yönetmen ve yıldız oyuncularla film projeleri üzerinde anlaşma imzalayarak geleceği garantiye almış gibi görünüyor. İlk başlarda dizilerde birinci sınıf, film kalitesi konusunda ise gerilerde seyreden Netflix, şimdilerde işleri tersine çevirmek üzere bulunuyor.

    Hollywood Reporter'ın kaynaklarının belirttiğine göre Netflix, pazarlama stratejisini değiştirme yönünde ilerliyor. Bunun için geçtiğimiz günlerde pazarlama departmanından 15'ten fazla çalışanın işine son verildi ve bu hafta tamamen işten ayrılmaları bekleniyor. Aslında bu sayı Netflix'te çalışanların çok azının işten çıkarıldığını gösteriyor. Çünkü çalışan sayısı yaklaşık olarak 6.900 kişiden oluşuyor. Bunun nedeni ise artık daha az proje bazlı pazarlama yapılmasının istenmesi. Çünkü her bir projenin markayı temsil etmesi istenmiyor. Ancak bu durum Netflix içerisinde bir tartışmaya neden oldu. Kelly Bennett'ın emekliliğinin ardından BBC Studyoları'nın yeni pazarlama müdürü Jackie Lee-Joe'yu işe alması üzerine Lee-Joe, pazarlama departmanının yeniden yapılandırılması gerektiği kararını verdi. Pazarlama müdürüne göre, Netflix çok fazla çalışanla yoluna devam ediyordu ve bu da iç karışıklıklara yol açıyordu. Şirket, yalnızca 2018 yılında bile reklamlara 1.8 milyar dolarlık harcama yapmıştı.

    Bu sırada dünyaya oranla bakıldığında Amerika'da Netflix'in yayılma oranı oldukça yavaşlamıştı. Son bir yılda Amerika ve Kanada'da yalnızca 550,000 kullanıcı kazanan Netflix, kullanıcılarının bir kısmını da Disney+'a kaptırmıştı. Şirketin yeniden yapılanma sürecinin ardından nelerin yaşanacağı önümüzdeki yıl içerisinde gözlemlenebilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top