Hesabım
    Lin Manuel Miranda'lı Broadway Oyunu "Hamilton" Sinemaya Uyarlanıyor!

    Aynı kadro bu kez beyaz perde için oynayacak..

    Tony Ödülleri'nde birçok galibiyet alan, sürekli kapalı gişe oynayan ve büyük övgüler alan Hamilton oyunu sinema için geliyor. Disney, gösterim tarihi olarak 15 Ekim 2021'yi belirledi. Lin-Manuel Miranda’nın müzikal projesi ödül sezonunda gösterime giriyor.

    Son birkaç yıldır, aktör / yazar Lin-Manuel Miranda sükse yapan bir isim haline geldi. Tiyatro dünyasında da bir isim yaptıktan sonra, Tony Ödülü kazanan müzikal Hamilton'ı  pop kültürüne ait önemli bir esere dönüştürdü ve Amerika bu oyuna kayıtsız kalamadı. Daha önceki müzikali "In The Heights" çoktan sinemaya uyarlandı ve önümüzdeki yaz vizyona girecek.

    Hamilton, Amerikan tarihine ve kurucu isimlere odaklanmakla ilgili tarihi bir hip hop müzikali. Özellikle de baş karakter olan Alexander Hamilton önemli bir yere sahip. Oyun, Broadway'deki en pahalı, en çok satan etkinlik olmaya devam ediyor ve "En İyi Müzikal" dahil olmak üzere 11 Tony Ödülü kazandı. Bir film uyarlaması kaçınılmaz görünüyordu ve Hamilton, Ekim 2021'de sinemalara gelecek ama biraz farklı şekilde. Broadway gösterisinin orijinal kadrosu, aynı performansı sergileyecek ama bir film için. 

    Disney, müzikalleri hem ABD'de hem de Kanada'da, daha sonra da tüm dünyada geniş bir salon sayısı için dağıtmak üzere Lin-Manuel Miranda ile anlaştı. Hamilton'un yıllardır filmlerdeki geleceği hakkında konuşmalar yapıldı ve sonunda yeni duyurular bunu gerçeğe dönüştürüyor. Disney ve Lin-Manuel Miranda, Hamilton filmi için yeni bir proje çekmeyecek veya orijinal kadroyu yeniden bir araya getirmeyecek. Aslında, Hamilton'un orijinal Broadway oyuncuları şovdan tam bir performans çekti ve film teknik olarak zaten hazır. Kurgu ve efektlerle nasıl bir film ortaya çıkacağını ise hep beraber 2021 yılında göreceğiz.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top