Hesabım
    Gelecek Star Wars Filmleri, Bir Kadın Yönetmene Emanet Edilebilir

    Deborah Chow mu? Bryce Dallas Howard mı?

    Star Wars: The Rise of Skywalker ile birlikte Skywalker efsanesinin sona erdiği Star Wars evreni, yeni filmler aracılığıyla devam ettirilecek. BAFTA Ödül Töreni'nde konuşan Kathleen Kennedy'ye Star Wars filmlerinin bir kadın yönetmene verilip verilmeyeceği soruldu. Kennedy'nin cevabı olumlu oldu.

    Disney+'ta yayınlanan The Mandalorian dizisi ve Rogue One: A Star Wars Story filmi ile umut vaat eden Star Wars evreni genişlemeye devam ediyor. Açıklandığı kadarıyla bir Obi Wan Kenobi ve Cassian Andor dizisinin hayata geçirilme aşamasında olduğu biliniyor. Ayrıca The Last Jedi'ın yönetmeni Rian Johnson ile henüz anlaşma yapılmasa da Star Wars filmi ya da filmleri geliştirilecek. Bu sırada David Benioff ve D.B. Weiss yönetmenliğindeki Star Wars projeleri iptal edildi ve Jojo Rabbit ile Oscar Ödülleri'nde aday gösterilen, The Mandalorian'da birkaç bölümün yönetmenliğini üstlenen Taika Waititi, Disney ve LucasFilm'in masasında bulunan isimlerden en önemlisi gibi görünüyor. Star Wars evrenine dair son zamanlarda gördüğümüz en başarılı yapımın The Mandalorian olduğu inkar edilemez bir gerçek. Bu yapımda Deborah Chow ve Bryce Dallas Howard'ın imzası bulunuyor. Yeni Star Wars filmleriyle J.J. Abrams'ın yolları kesin olarak ayrıldı. Bu durumda LucasFilm'in başında bulunan Kathleen Kennedy'ye bir kadın yönetmen ile filmlerde çalışılıp çalışılmayacağı soruldu. Kennedy'nin cevabı ise "Sorgusuz sualsiz bir şekilde kesinlikle olacak! Çoktan kadın yönetmenlere sahibiz bile. The Mandalorian'da Star Wars üzerinde çalışan iki ya da üç harika yönetmenimiz vardı. Ve Deborah Chow'u Obi Wan Kenobi dizisini yapmak üzere getirdik. Çok büyük yetenekler yetiştiriyoruz." oldu.

    Deborah Chow, The Mandalorian'ın 3. ve 7. bölümünü yönetmişti; Bryce Dallas Howard ise 4. bölüme imzasını atmıştı. Bunun ardından Chow ile Obi Wan Kenobi dizisini yönetmesi için anlaşma yapıldı. İleride filmler için başka anlaşmalar yapılacak gibi görünüyor. Obi Wan Kenobi dizisi için geçtiğimiz haftalarda kötü haberler gelmişti. Dizinin bölüm sayısı düşürülmüş ve senaryosunun yeniden gözden geçirilmesine karar verilmişti. Dizinin üzerindeki çalışmalar devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top