Hesabım
    Kenneth Lonergan, Bérénice Bejo ve Annemarie Jacir "Berlin Jürisi"nde!

    Usta isimler Berlinale'nin uluslararası jürisine katıldı..

    Amerikalı oyun yazarı, Oscar ödüllü senarist ve yönetmen Kenneth Lonergan, Fransız oyuncu Bérénice Bejo ve Filistinli yönetmen Annemarie Jacir, Berlin Film Festivali'nin Uluslararası Jürisinde görev yapacak. Diğer jüri üyeleri; Alman yapımcı Bettina Brokemper, İtalyan aktör Luca Marinelli ve programcı, film eleştirmeni, yönetmen Kleber Mendonça Filho.

    Daha önce bildirildiği gibi aktör Jeremy Irons jüri başkanlığını yapacak. Lonergan, son olarak orijinal senaryo dalında Oscar'ı kazandığı “Manchester by the Sea” filmini yazdı ve yönetti. Aynı kategoride “Gangs of New York” ve “You Can Count on Me” filmleriyle de Oscar adaylığı kazanmıştı.

    Berenice Bejo ise 2011 yapımı “The Artist” filmindeki performansıyla en iyi kadın oyuncu dalında Oscar adaylığı kazanmıştı. Cannes Film Festivali'nde ise “The Past” filmiyle ise bu ödüle uzanmıştı. Bejo, son olarak  La Quietud ve Her ülkede remake yapılan Perfetti Sconoscuiti filminin Fransa versiyonunda rol aldı.

    Filistinl, yönetmen Jacir’in ilk filmi “Salt of This Sea” Cannes Film Festivali'nin resmi programındaydı. İkinci uzun metraj filmi “When I Saw You” ilk gösterimi Berlinale’nin Forum bölümünde, “Wajib” ise Locarno’nun yarışma dizisindeydi.

    Brokemper'in kurucu ortağı olduğu Heimatfilm'in yapımları arasında Semih Kaplanoğlu’nun Berlinale şampiyonu “Bal” filmi, Margarethe von Trotta’nın “Hannah Arendt”i, Nicolette Krebitz’in “Wild” ve Jan Bonny’nin “A Winter's Tale” filmleri bulunuyor.

    Berlinale, bu yıl 70. kez, 20 Şubat - 1 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top