Hesabım
    Oscar Töreni'ndeki "Cats" Göndermesine "Görsel Efekt Topluluğu'ndan Yanıt

    Visual Effects Society'den James Corden ve Rebel Wilson'a yanıt geldi.

    Pazar gecesi gerçekleştirilen 92. Akademi Ödül Töreni'nin ardından akıllarda kalan anlardan biri, James Corden ve Rebel Wilson'ın sahne performansı oldu. İkili, yılın en kötü filmleri arasında bulunan Cats filminin görsel efektlerine gönderme yaparak, En İyi Görsel Efekt Ödülü'nü sahibine teslim etmek üzere sahnede bulunuyordu. Bunun performansın üzerine Visual Effects Society (Görsel Efekt Topluluğu) açıklama yapma gereği duydu.

    Tom Hooper'ın yönetmen koltuğunda bulunduğu müzikal film Cats, son yılların en kötü filmlerinden biri haline geldi. Esasında bir Broadway müzikali olan Cats, sahnede sergilendiği için kostümler eşliğinde gerçekleştiriliyordu. Ancak Hooper'ın kostümleri atıp, yerine görsel efektle oyuncuları kediye çevirme fikri pek de iyi bir fikir değildi. Oyuncuların efektlerle kediye çevrilmesi üzerine kedilerin insan elleri ve ayakları, cinsel organları olmuştu. Bu durumda hem çocukları hem de yetişkinleri korkutan görüntüler ortaya çıkmıştı. Film, yılın en kötü filmlerinin seçildiği Altın Ahududu Ödülleri'nde birçok kategoride aday gösterildi.

    Oscar Ödül Töreni'nde ise Cats filminin iki oyuncusu James Corden ve Rebel Wilson, filme gönderme yaptıkları bir sunuma imza attılar. Corden ve Wilson, sahneye En İyi Görsel Efekt Ödülü'nü takdim etmek üzere kedi kostümleri içerisinde adım attılar ve filmin görsel efektlerinin kötü olmasıyla ilgili ironik konuşma sergilediler. Bunun üzerine geçtiğimiz gün Visual Effects Society açıklama yapma gereği duydu ve şu sözler sarf edildi: "Geçtiğimiz gece Akademi Ödülleri'nde görsel efekt ödülü takdim edilirken yapımcılar görsel efekti mizah ögesi yapmayı seçti ve Cats'teki kötü performanslar için görsel efektlere suç atıldı. Dünyadaki en iyi görsel efektler bile kötü anlatılmış bir hikayeyi telafi etmez. Visual Effects Society fark etmeye, ilerlemeye ve görsel efektleri bir sanat formu olarak onurlandırmaya; görsel efekt üzerine çalışan kadın ve erkeklerin düzgün bir şekilde değer görmesini sağlamaya odaklanıyor."

    92. Akademi Ödülleri'nde En İyi Görsel Efekt Ödülü'nün sahibi 1917 oldu. En İyi Film, En İyi Uluslararası Film ve En İyi Yönetmen kategorilerinde aldığı ödüllerle Parasite geceye damgasını vurdu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top