Hesabım
    Yurt Dışında "Birds Of Prey"in Adı Değiştirildi!

    Birds Of Prey'in gişe rakamları memnun etmedi; farklı yöntemlere başvuruldu.

    DC ve Warner Bros ortaklığında hayata geçirilen Margot Robbie başrollü Birds of Prey, geçtiğimiz hafta vizyona girdi. Ancak Birds of Prey'in gişe rakamları pek memnun etmedi. Bu durumda yurt dışında farklı bir pazarlama stratejisi kullanılarak filmin adının değiştirilmesine karar verildi.

    DC Evreni'nin en çok beklenen filmlerinden biri olduğu düşünülen Birds of Prey'in o kadar da çok beklenmediği ortaya çıktı. 7 Şubat tarihinde tüm dünyada sinemalardaki yerini alan film, Amerika'da yalnızca 33 milyon dolar elde etti. Filmin bütçesinin 87 milyon dolar olması ve açılış günlerinde bu bütçenin karşılığını alamaması da durumun olumsuzluğunu sergilemiş oldu. Tüm bunların ardından filmin adının değiştirilmesine karar verildi. Bir pazarlama tekniği olarak Amerika'nın belirli sinemalarında filmin adı -daha dikkat çekici olacağı düşünülmüş olacak ki- "Harley Quinn: Birds of Prey" olarak değiştirildi. Suicide Squad'da ilk kez karşımıza çıkacak olan bu karakterin Birds of Prey'de de olduğunun vurgulanması uygun görülmüş gibi görünüyor.

    Aslına bakılırsa Aquaman de Birds of Prey gibi ilk haftasında düşük bir gişe hasılatına imza atmıştı. 67 milyonla vizyon haftasına başlayan film, yolun sonunda 1 milyar doların üzerine hasılata ulaşmıştı. Birds of Prey'in konusu ise şöyle: Yırtıcı Kuşlar, zalim suç lordu tarafından kaçırılan genç bir kızın kurtarılması için verilen mücadeleyi konu ediyor. Gotham'ın kötü adamı Roman Sionis ve yardımcısı Zsasz, genç bir kızı hedef gösterir. Şehirde Cass adındaki genç kızı arayalardan yüzünden büyük bir kaos meydana gelir. Bu durum Harley, Huntress, Black Canary ve Renee Montoya'nın yolunun kesişmesine neden olur. Ekip, genç kızı kurtarmak ve Roman’ı etkisiz hale getirmek için birlikte çalışmak zorunda kalır.

    Margot Robbie'nin Harley Quinn karakteri James Gunn imzalı "The Suicide Squad" filminde de görülecek. Rolünün ne kadar büyük olduğu bilinmeyen Harley Quinn, DC çizgi romanlarının en ünlü kadın karakterleri arasında yer alıyor. Ayrıca Gotham City Sirens filminde de görülmesi bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top