Hesabım
    Cameron Boyce ve Luke Perry'nin Atlanmasıyla İlgili Akademi Ödülleri'nden Açıklama!

    Cameron Boyce ve Luke Perry neden Oscar Ödül Töreni'nde anılmadı?

    92. Akademi Ödül Töreni'nin eleştirilen konularından biri, yıl boyunca hayatını kaybeden sinema emekçilerinin bulunduğu anma kısmı oldu. Billie Eilish'in seslendirdiği The Beatles parçası eşliğinde yapılan anmada, Cameron Boyce ve Luke Perry'ye yer verilmemesi tepkilere neden olmuştu. Şimdi ise Akademi yönetiminden konuyla ilgili açıklama geldi.

    Geçtiğimiz Pazar gecesi düzenlenen tören ile sahiplerine teslim edilen Oscar Ödülleri, tartışmalı bir hal almaya başladı. Bunun nedenlerinden biri ise, Kobe Bryant ve Kirk Douglas gibi yıl içerisinde hayatını kaybeden önemli isimlerin anıldığı video oldu. Videoda, ölümleri büyük ses getiren Luke Perry ve Cameron Boyce'a yer verilmedi. Sosyal medyada ve basında tepki gören Akademi, konuyla ilgili açıklama yaptı. Akademi'den şu sözler geldi: "Akademi, sevilen insanlar ve sektör meslektaşları dahil olmak üzere anma bölümünde yer almaları için yüzlerce istek alıyor. Yürütücü komite listeyi gözden geçirir ve canlı yayında limitli bir sürede yer alması için seçim yapar. Tüm gönderimler Oscar.com'da buunuyor ve yıl boyunca kalacaklar. Luke Perry ve Cameron Boyce, Oscar.com'daki galeride anıldılar."

    Her ne kadar Akademi kısıtlı zamanı bahane etse de, Luke Perry'nin aday filmlerden biri olan Once Upon A Time In Hollywood'da rol almış olmasına rağmen törende anılmaması rahatsız edici bir olay olarak akıllara kazındı. Film, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Prodüksiyon Tasarımı kategorilerinde ödüle layık görüldü. Perry, filmde Wayne Maunder karakterine hayat veriyordu. Oyuncu, geçtiğimiz Mart ayında inme geçirerek hastaneye kaldırılmış ve hayatını kaybetmişti. Cameron Boyce ise Disney'in sevilen genç oyuncularından biriydi. Uykusunda geçirdiği epilepsi krizi sonucu yaşamını yitiren Boyce'un ölümü haftalarca gündemde yer almıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top