Hesabım
    Parasite, Oscar'dan Sonra Gişede de Kazanıyor!

    Oscar gişesi Parasite'a uğurlu geldi.

    Bong Joon Ho’nun “Parasite” filmi çığır açan Oscar zaferinde sonra gişe de kazanmaya devam ediyor. Güney Kore gerilim filmi, geçtiğimiz hafta sonu 5.5 milyon dolar topladı ve bilet satışlarında % 234'lük olağanüstü bir artış gerçekleştirdi. Bu rakam, son on yılda en iyi film galibi olan filmler için en büyük Oscar sonrası destek anlamına geliyor.

    9 Şubat gecesi düzenlenen Akademi Ödülleri'nden bu yana yedi gün içinde, “Parasite, 8.8 milyon dolar kazandı. Bugüne kadar, ABD'de yabancı dilde bir film için büyük bir sonuç olan 44 milyon dolar kazanan film, bu hafta sonu yurtdışında da kayda değer bir artışla 161 milyon dolarlık uluslararası bir gişe için 12,7 milyon dolar daha kazandı. Son rapora göre de film 204 milyon dolar olan bilet satışlarıyla dünya çapında 200 milyon doları aşan bir kazanımı işaret ediyor.

    Parasite”, en iyi film dalında Akademi Ödülü'nü alan ilk İngilizce olmayan film oldu. Altı Oscar adaylığı arasından orijinal senaryo, yönetmen ve uluslararası film ödüllerini de kazandı. Comscore'un kıdemli medya analisti Paul Dergarabedian, “Parasite için büyük bir kazanç. Hem ev sineması, hem de salonlarda önemli bir kazanım elde etti. Bu sonuç, platformların sinemayı bitirmesi korkusunu bir süre dindirecektir." dedi.

    Parasite, ülkemizde de başarılı sayılacak bir gişe başarısı yakaladı. 50 salon bandında gösterimi yapılan arthouse filmlerin gişe rakamlarına bakıldığında, 130 bin civarı bilet satan Parasite, bir başarı yakalamış gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top