Hesabım
    57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Tarihi Belli Oldu!

    Festivgal Başkanı Muhittin Böcek, ilk detayları paylaştı.

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Muhtiin Böcek, yaptığı yazılı açıklamada, 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ilk detaylarını paylaştı. Açıklamaya göre festival, 3-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. 

    Unuz metraj, belgesel ve kısa metraj dallarında yapılacak yarışmalar için ilk gösterim şartının getirildiği de açıklandı. Buna göre, yarışmaya katılabilecek filmler 1 Kasım 2019 tarihinden sonra tamamlanmış olacak ve festivalden önce halka açık ticari ya da özel gösterimi yapılmamış olacak. Türkiye yapımı olması gereken bu filmlere dağıtılacak ödül ise toplam 860.000 TL olacak. Yine Türkiye'deki ilk gösterimi yapacak olan uluslararası yarışma filmleri ise davet usulüne göre belirlenecek.

    Türkiye film endüstrisinin gelişimine önem veren ve büyük katkı sağlayan, projeler için ortak yapım imkanı sağlamayı hedefleyen ve uluslararası endüstriyle bağı güçlendirmek için çalışan Antalya Film Forum, 5-7 EKim tarihleri arasında gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl,radyo, televizyon, sinema ve medya alanında öğrenim gören 150 öğrencinin katılımyla gerçekleşen Altın Portakal Sinema Okulu da yine festivalde yerini alacak.

    Festivalde ayrıca; Dünya sinemasından özel seçkiler, çocuk filmleri, canlı müzik eşliğinde sessiz filmler yapılacak ve her sene olduğu gibi, Altın Portakal Sinema Tırı ilçeleri dolaşacak. Yine heyecan ve sinema dolu bir festival, Antalya halkı ve sinemacıları bir araya toplayacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top