Hesabım
    Disney+, Her Ülkeye Farklı İçerik Üretebilir

    Disney+'tan yeni gelişmeler...

    Geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde açılışını yapan dijital içerik platformu Disney+ ile ilgili yeni gelişmeler paylaşıldı. Platformun hedefinin dünya üzerindeki birçok ülkeye yayılmak olduğu biliniyor. Disney+ İngiltere'nin yaptığı açıklamaya göre, her ülkede farklı içeriklere yer verilecek.

    Yalnızca birkaç ay içerisinde 28 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşan Disney+'ın, dünya üzerindeki farklı ülkelere içerikleri taşınarak platformun geliştirilmesi hedefleniyor. Amerika, Yeni Zelanda, Hollanda ve Avustralya'daki kullanıcıların izleyebildiği Disney+'ın Avrupa ülkelerine yayılmak istediği biliniyor. İngiltere'deki yayın hayatına bu Pazartesi günü başlayan Disney+'ın farklı ülkeler için farklı amaçlar edindiği duyuruldu. Disney+ UK'in sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre, farklı ülkelerde Amerika ile aynı içeriklere yer verilecek. Ancak ülkelerin içerikleri arasında çeşitlilik farklılıkları olacak.

    Disney+'ın henüz ülkemizde gösterime açılıp açılmayacağı belli değil. Tüm ülkelerde aynı anda yayın hayatına girmediği için de bir tahminde bulunulamıyor. Netflix'in 1997 yılında kurulmuş olup yalnızca birkaç yıl önce dünyaya tam anlamıyla yayılmaya başladığı düşünülürse, Disney+'ın hızlı bir giriş yaptığı bile söylenebilir. Netflix'in 2019 yılında açıklananlara göre 158 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunuyor. Ancak Disney+, yalnızca ilk üç ay içerisinde 28 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu kullanıcıların bir kısmını, Netflix'teki Disney film ve dizilerini kaldırıp kendi bünyesinde yayınlamaya başlayarak elde etti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top