Hesabım
    Cannes Film Festivali'nden "In The Mood For Love"a 20. Yıl Kutlaması

    Kar Wai Wong imzalı In The Mood For Love'ın 20. yılına özel kutlama!

    Cannes Film Festivali'nden, usta yönetmen Kar Wai Wong'un imzasını attığı Palme d'Or ödüllü romantik film In The Mood For Love'ın 20. yılını kutlayacaklarına dair açıklama geldi. 2000 yılının yarışma kategorisinde bulunan In The Mood For Love, bu yıl Cannes Klasikleri bölümünde izleyicileriyle buluşacak.

    Cannes Classics adı verilen ve Cannes'a damgasını vuran klasikleşmiş yapımların yer aldığı bölümde bu yıl In The Mood For Love'ın 20. yılı kutlanacak. Geçtiğimiz yılın filmi Alfonso Cuaron'un sunumuyla Stanley Kubrick imzalı The Shining olmuştu. Ayrıca Easy Rider, Luis Bunuel'den 3 film ve Seven Beauties filmlerine Cannes Classics'te yer verilmişti.

    Cannes Classics bölümünde filmler 4K olarak restore ediliyor ve bu şekilde izleyici karşısına çıkıyor. In The Mood For Love'ın konusu ise şöyle: Aşk Zamanı, komşu olan evli bir kadın ile evli bir erkeğin arasında oluşan bağı konu ediyor. Hong Kong, 1960'lı yılların başlarını yaşamaktadır. Chau lokal bir gazetenin yazı işleri müdürüdür. Karısıyla birlikte büyük oranda Şangaylıların hayatlarını sürdürdükleri bir apartmana taşınırlar. Chau bir gün kapı komşusu Li-Chun ile karşılaşır. İkisi de eşlerinden bağımsız bir şekilde eşya taşımaktadırlar. Günden güne birbirleriyle yakınlaşmaya başlayan ikili bir süre sonra tuhaf bir gerçekle karşı karşıya kalacaktır. Bu da eşlerinin de birlikte oldukları gerçeğidir. Artık onların da kendilerini ve ilişkilerini yeniden gözden geçirebilecekleri bir ortam oluşmuştur.

    Cannes Film Festivali, bu yıl 12 Mayıs ile 22 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin bu yılki programı henüz açıklanmadı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top