Hesabım
    Ali Aydın, Hasan Ali Toptaş'ın "Kuşlar Yasına Gider" Eserini Uyarlayacak

    Ali Aydın'ın üçüncü uzun metraj filmi yolda!

    Kronoloji filmiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden ödül sahibi olan Ali Aydın, üçüncü uzun metraj filmi için hazırlıklara başladı. Sosyal medya üzerinden duyurulan habere göre, Kültür Bakanlığı'ndan maddi destek alma hakkı kazanan Ali Aydın'ın yeni filmi, Hasan Ali Toptaş'ın eserlerinden biri olan "Kuşlar Yasına Gider" uyarlaması olacak.

    Hasan Ali Toptaş'ın imzasını attığı Kuşlar Yasına Gider, yazar olan bir adam ve babasının hikayesini konu ediniyor. İkilinin arasındaki ilişkiyi anlatan romanda Ankara ve Denizli arasında mekik dokunuyor. Aziz bey, tüm ülkeyi karış karış gezmek zorunda kalan bir kamyon şoförüdür ve bir trafik kazası sonucu bir bacağını kaybeder. Bunun üzerine Aziz bey kendi benliği ile bir mücadeleye girişir. Bu süreçten sonra karakterlerin iç dünyalarına bir yolculuğa çıkılır ve farklı bir dünyanın kapıları aralanır.

    Ali Aydın, sinema kariyerine 2012 yapımı Küf filmiyle başladı. Film, Antalya Film Festivali'nden Dr Avni Tolunay Özel Jüri Ödülü ve Tansu Biçer ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünün sahibi olmuştu. Kronoloji filmi ise Adana Film Festivali'nden Beran Soysal ile Umut Vaat Eden Oyuncu Ödülü'ne ve Antalya Film Festivali'nden Cahide Sonku Ödülü ile En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü'ne layık görülmüştü.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top