Hesabım
    39. İstanbul Film Festivali'nde Hangi Ödül Kategorileri Bulunuyor?

    İstanbul Film Festivali'nden yeni gelişmeler...

    Bu yıl 39. kez gerçekleştirilecek olan İstanbul Film Festivali'nin detayları açıklanmaya devam ediyor. Festivalde hangi filmlerin yer alacağı yaklaşık olarak 1 ay sonra resmi olarak duyurulacak. Şimdi ise 39. İstanbul Film Festivali'nin yarışma kategorileri açıklandı.

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali'nin yarışma kategorileri arasında nelerin bulunduğu duyuruldu. Bu yıl 21 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan 39. İstanbul Film Festivali kapanış töreninde tam 7 kategoride ödül sahiplerine takdim edilecek. Bu kategoriler arasında Sinemada İnsan Hakları Yarışması, Türkiye Sineması bölümü kapsamında Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması, Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü ve Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Ödülleri yer alacak. 

    Uluslararası Yarışma'da Şakir Eczacıbaşı adına olan Altın Lale Ödülü sahibine verilecek. Ayrıca yönetmene 10 bin euro, filmin Türkiye'deki dağıtımcısına 50 bin TL verilecek. Jüri Özel Ödülü sahibi ise 5 bin euronun sahibi olacak. Sinemada İnsan Hakları kategorisi ödülünü bu yıl ilk kez izleyiciler seçecek. Avrupa Konseyi Kültür Fonu Eurimages'in sunduğu ödül, 5 bin euro değerinde olacak.

    Sinemaseverler İstanbul Film Festivali biletlerini 28 Mart Cumartesi günü 10.30’dan itibaren Biletix satış kanalları ile Atlas ve Rexx sinemalarında açılacak gişelerden satın alabilirler. 39. İstanbul Film Festivali, bu yıl 10 Nisan - 21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top