Hesabım
    "1917" Vizyona Girebilecek mi? Dağıtımcıdan Açıklama Geldi!

    Oscar ödüllü 1917'nin vizyona girmemesi, tartışma yaratmıştı!

    Oscar Ödülleri'nin iddialı adaylarından biri olan Sam Mendes imzalı "1917"nin ülkemizde yapılan tartışmalarına filmin dağıtımcı firmasından açıklama geldi. Oscar adayı filmlerin etik olarak tören gerçekleştirilmeden önce vizyona girmesi, sinemaseverler ve eleştirmenler tarafından izlenip adil bir şekilde değerlendirilmesi açısından önem taşıyordu. Ancak 1917'nin ülkemizdeki dağıtımcı firması, filmi birkaç kez vizyondan çekti ve şimdilerde ise belirsiz bir tarihe alındı.

    En İyi Görüntü Yönetmenliği, En İyi Görsel Efekt ve En İyi Ses Kurgusu kategorilerinde Oscar ödülüne layık görülen 1917, ülkemizde tartışmaya neden oldu. Eleştirmenlerin adil bir şekilde değerlendirme yapılabilmesi için izlemek istedikleri 1917, dağıtımcı firma Pinema tarafından birkaç kez vizyondan çekildi ve tarih ertelendi. Filmin vizyon tarihi son olarak 21 Şubat'a, yani Oscar töreninden 12 gün sonrasına alınmıştı. Bu durum, izleyici ve eleştirmenleri korsana yönlendirdiği gibi, sinemada izlenmesi gereken bir filmin evde izlenmek zorunda bırakılması ortalığı iyice kızdırmıştı. Şimdi ise dağıtımcıdan açıklama geldi ve filmin çeşitli aksaklıklar nedeniyle ertelendiği belirtildi. Film, vizyondan tamamen kaldırılmadığı; yalnızca uygun bir tarih için beklemeye alındığı ortaya çıktı.

    Ülkemizde birçok sinemalarda gösterime giremeyecek olan filmler ya da yurt dışındaki güncel olayların ülkemizden takip edilebilmesi adına bazı filmler vizyon tarihinden önce özel gösterim kapsamına alınıyordu. Ancak bu durum 1917 için geçerli olamadı. The LighthouseUncut Gems gibi bu yıl sinemanın nabsızı tutan yapımlar sinemalara sunulmayacak olmalarına rağmen izleyicileriyle buluşturulmuştu.

    1917'nin konusu ise şöyle: 1917, I. Dünya Savaşı sırasında askerlerin hayatını etkileyecek önemde bir mesajı iletmekle görevlendirilen iki askerin hikayesini konu ediyor. konu ediyor. I. Dünya Savaşı sırasında Britanya askeri olan Kıdemsiz Onbaşı Schofield ve Kıdemsiz Onbaşı Blake, gerçekleştirilmesi imkansız gibi görünen bir göreve atanır. Görevleri, zamana karşı yarışırken düşman bölgesini geçerek yüzlerce askerin ölümünü engellemek üzere bir mesaj iletmektir. Blake'in kardeşi de kurtarılabilecek askerlerin arasındadır. Bu durumda Blake'i daha da fazla ciddiye alması gereken bir mücadele bekliyordur.

    1917'nin vizyon tarihi henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top