Hesabım
    Harvey Weinstein, 25 Yıl Hapis Cezasıyla Karşı Karşıya!

    Harvey Weinstein'ın cinsel istismar davası hapis cezasıyla sonuçlandı.

    Tüm Hollywood'un sırtını çevirdiği ve yıllardır sektörde çalışan kadınlara cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkan yapımcı Harvey Weinstein hakkında mahkemede hapis cezası talebinde bulunuldu. 67 yaşındaki Weinstein için 25 yıl hapis cezasının uygun görüldüğü söyleniyor.

    Harvey Weinstein'ın cinsel taciz ve tecavüz davası bir süredir devam ediyordu. Pazartesi günü Weinstein New York'ta yürütülen mahkemeden kelepçeler eşliğinde çıkarıldı. Mahkeme jürisi Weinstein'ı üçüncü dereceden tecavüz ve birinci dereceden taciz dolayısıyla suçlu bulduklarını kararlaştırdılar. Üçüncü dereceden olmasının anlamı, şiddet, baskı kullandığı anlamına geliyor. Mahkemeden iki görevli eşliğinde kelepçelerle çekilerek çıkarılan Weinstein hakkında 25 yıl hapis cezası istendi. Bir kuaför olan Jessica Mann, yıllar önce Weinstein'ın kendisine tecavüz ettiğini itiraf etmişti ve mağdur olarak mahkemede eski yapımcı ile yüzleşti. Ayrıca tanıklık yapan isimler arasında Dawn Dunning, Miriam Haley, Jessica Mann, Annabella Sciorra, Tarale Wulff, Lauren Young bulunuyordu. Bölge savcıları bu tanıklık yapan kadınların 21. yüzyılda büyük bir suça karşı çıkarak tarihe kazındıklarını dile getirdiler. Beş avukatla birlikte mahkemeye katılan Weinstein'ın avukatları arasında kendisi de bir kadın olmasına rağmen hemcinslerine ve #MeToo hareketine karşı çıkan Donna Rotunno da bulunuyordu.

    Harvey Weinstein, 75'ten fazla kadını istismar etmekten suçlu bulundu. Eski yapımcının suçlarının ortaya çıkmasının ardından Hollywood kadınları birer birer konuşmaya başlamış ve artık susmayacaklarını dile getirerek #MeToo hareketini oluşturmuşlardı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top