Hesabım
    Disney ve Amazon, Corona Virüs Etkilerinden Korkuyor!

    Amerikalı şirketler, corona virüs salgınının piyasayı etkilemesinden korkuyor..

    Ölümcül tehditler taşıyan koronavirüs salgını tüm dünyada hızla yayılmaya devam ederken Disney, Amazon ve ViaCom CBS gibi büyük şirketler bu durumdan kendilerinin etkileneceğini düşünmeye başladı. Fark edilenlere göre geçtiğimiz Pazartesi günü, virüs nedeniyle hisse indekslerinde değişmeler görüldü. Disney ve Amazon'un hisselerinde Kore ve İtalya'da %4'er düşüşün olduğu bildirildi.

    Dow Jones Borsa Endüstri İndeksi adı verilen sınıflandırmada Amazon ve Disney'in hisselerinde koronavirüsün etkileri nedeniyle 1000'er puanlık, yani %3.5'lik düşüş olduğu belirtildi. Dow Jones Borsa Endüstri İndeksi'nde daha önce yalnızca iki kez bu kadar büyük düşüşler görülmüştü.

    Koronavirüsün şirketlere etkisinin bununla da sınırlı olmadığı biliniyor. Geçtiğimiz gün Paramount'ın açıkladıklarına göre Mission: Impossible 7 filminin çekimleri İtalya'daki salgın nedeniyle durduruldu. No Time To Die'ın Çin prömiyeri virüs nedeniyle iptal edildi. Kar Wai Wong'un yeni dizisinin çekimleri de yine salgın nedeniyle ertelendi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top