Hesabım
    Disney CEO'su Bob Iger, Görevini Devrediyor

    Disney'in emektar ismi Bob Iger, görevini Bob Chapek'de bırakıyor.

    Jordan Strauss/Invision/AP

    Uzun yıllardır Disney'deki CEO'luk görevini layığıyla yerine getiren emektar isim Bob Iger'ın, ani bir kararla görevini devrettiği açıklandı. The Walt Disney'in başındaki isim olan Iger, yerini Bob Chapek'e bıraktı. Bob Chapek, Disney parklarının yürütücü ismi olarak biliniyordu.

    15 yıldır Disney'in başkanı olarak görev yapan ve görevi süresinde Marvel ile anlaşma yapmak, Fox'u Disney bünyesine almak gibi büyük işler başaran Bob Iger, Disney'den ayrılma kararı aldı. Disney, ABC'yi 1999 yılında satın alma kararı aldığında, Bob Iger'ın ABC'nin başında olduğu biliniyor. 2000 yılına gelindiğinde Bob Iger, Disney'de işletme görevlisi olarak yetki aldı. 2005 yılına gelindiğinde ise Iger, görevine CEO olarak devam etti. Marvel ve Fox başarısının yanı sıra Pixar ile Disney arasında olan gerginliklere son verip anlaşma sağlayan Iger, animasyon stüdyosunun satın alımını gerçekleştirdi. 2012 yılında Star Wars serisinin efsanevi stüdyosu LucasFilm'i satın alarak başarısına başarı kattı.

    Bob Iger'ın Disney ile olan sözleşmesi esasen 2018 yılında bitmişti. Ancak, şirketin Iger gibi görevini başarıyla yerine getirebilecek birini bulamaması nedeniyle 2019 yılına kadar sözleşme genişletildi. Bu nedenle Disney+'ın açılışı ve Fox'un satın alımı da Iger'ın denetimiyle gerçekleştirilmiş oldu. Bob Iger'ın yerine geçecek isim Bob Chapek oldu. Chapek, 1993 yılından bugüne Disney ile birlikte çalışıyor. 2018 yılından itibaren de Disney parklarının proje geliştirme sorumluluğunu üstleniyordu. Bob Iger, Chapek'e güveninin sonsuz olduğunu ve onun çalışmalarını yakından takip etmek için sabırsızlandığını belirtti. Söylediklerine göre önümüzdeki 22 ay boyunca Iger'ın Chapek'in çalışmalarını denetlemesi gerekiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top